Emirul Dubaiului a ordonat rapirea a doua fiice si a amenintat-o pe una dintre sotiile sale

Vineri, 06 Martie 2020, ora 09:42
17602 citiri
Emirul Dubaiului a ordonat rapirea a doua fiice si a amenintat-o pe una dintre sotiile sale
Foto: Facebook/ His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Emirul din Dubai a ordonat rapirea a doua dintre fiicele lui si a "intimidat-o" pe una dintre sotiile sale, printesa Haya a Iordaniei, determinand-o astfel sa fuga in Marea Britanie, a anuntat joi justitia din aceasta tara.

Aceste concluzii ale unui judecator londonez au fost facute in cadrul unui proces intre Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, in varsta de 70 de ani, care este si seful guvernului din Emiratele Arabe Unite, si printesa Haya, in varsta de 45 de ani.

Aceasta din urma, devenita in 2004 cea de-a sasea sotie a suveranului din Dubai, a facut senzatie pe plan international in vara anului trecut cand a reusit sa fuga la Londra, luand cu ea pe cei doi copii ai cuplului, in prezent in varsta de opt si 12 ani, relateaza AFP.

Printesa Haya a demarat o procedura judiciara inedita impotriva sotului ei, de care, potrivit spuselor sale, ar fi divortat in secret la inceputul anului 2019. Ea a cerut judecatorului pentru chestiuni familiale de la Inalta Curte de Justitie din Londra o masura de protectie impotriva unei casatorii fortate ce l-ar putea viza pe unul dintre cei doi copii ai cuplului.

De asemenea, printesa Haya a cerut sa beneficieze si de o masura de protectie impotriva brutalitatii si a solicitat custodia copiilor.

La randul sau, seicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum a solicitat revenirea copiilor sai in Emiratele Arabe Unite.

In concluziile formulate asupra anumitor puncte procedurale, judecatorul londonez a considerat ca emirul "a actionat, incepand de la sfarsitul anului 2018, intr-o maniera ce a vizat intimidarea si infricosarea printesei Haya".

In aceasta procedura judiciara, printesa Haya a cerut justitiei sa se pronunte mai ales in ceea ce priveste soarta altor doua fete, Shamsa si Latifa, pe care emirul din Dubai le are cu o alta sotie.

Potrivit judecatorului, seicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum "a ordonat si orchestrat" rapirea fiicelor sale Shamsa si Latifa.

Intr-un comunicat, emirul a denuntat insa aceasta hotarare "care, inevitabil, relateaza doar o versiune a situatiei" si "nu ii protejeaza pe copii de atentia mass-media", solicitand in acelasi timp presei sa respecte viata privata a familiei sale.

In martie 2018, Latifa al-Maktoum, in varsta de 32 de ani, anuntat intr-un videoclip difuzat pe YouTube ca dorea sa fuga din tara sa.

In pragul lacrimilor, printesa spunea ca a fost "torturata" si "incarcerata timp de trei ani" de tatal ei, dupa o prima tentativa de evadare realizata in perioada adolescentei sale in 2002. In acelasi mesaj video, ea si-a criticat tatal spunand ca acesta "se gandeste doar la imaginea lui" si "a distrus vietile multor persoane".

"Am facut acest video in cazul in care incercarea mea va esua", a spus ea. Clipul a fost incarcat pe YouTube pentru ca tentativa de evadare, demna de un thriller si inceputa pe 24 februarie 2018, a esuat intr-adevar, intr-o maniera spectaculoasa.

Guvernul din Dubai a sfarsit prin a rupe tacerea despre acea evadare ratata pe 17 aprilie 2018, confirmand ca printesa Latifa a fost "readusa" in sanul familiei sale si ca se simte "bine".

Atunci cand avea varsta de doar 18 ani, sora ei Shamsa, care s-a nascut in 1981, a incercat la randul ei sa fuga de tatal sau in 2000, cand se afla intr-o vacanta in Anglia. Conform declaratiilor facute de Latifa, sora ei a fost gasita dupa doua luni; ea fost "drogata", adusa la Dubai cu un avion privat, si "inchisa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#emir Dubai rapit fiice, #emir Dubai amenintat sotie , #stiri externe
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Baiat bun emirul asta , rau este Pamantul si societatea ce-l suporta