Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Epidemie de gripa aviara: China si Mexic, in alerta

Marti, 03 Iulie 2012, ora 10:55
2300 citiri
Epidemie de gripa aviara: China si Mexic, in alerta

China si Mexicul se confrunta din nou cu epidemii de gripa aviara, ce au determinat sacrificarea a peste un milion de pasari.

In vestul Mexicului, epidemia de aviara izbucnita luna trecuta a condus la uciderea a cel putin 870.000 de pasari, in vreme ce autoritatile chineze din provincia nord-vestica Xinjiang au eliminat peste 150.000.

Mexicul a declarat deja stare de alerta, dupa ce a detectat virusul H7N3 la pasarile din doua zone din statul Jalisco, zona unde se cresc cele mai multe pasari din tara, potrivit Reuters. Oficialitatile spun insa ca virusul nu reprezinta niciun pericol pentru oameni.

"Nu este niciun risc pentru oameni sa consume carne de pasare", a afirmat un oficial al statului Jalisco.

"Virusul nu a fost scapat de sub control. Este localizat in doua locuri in Jalisco si pana acum nu exista dovezi ca a aparut si in alta parte", a intarit acesta.

Ca masura suplimentara de precautie, autoritatile au declarat urgenta nationala de sanatate animala, luni, incercand sa previna raspandirea virusului in alte zone.

In statul Jalisco se produce 11% din carnea de pasare si 50% din ouale consumate in Mexic.

China, tara cu risc ridicat de epidemie aviara

In China, responsabil de epidemia de gripa aviara este virusul H5N1, din cauza caruia au murit, initial, 1.600 de pasari, in vreme ce alte 5.500 s-au imbolnavit, informeaza France24.

Autoritatile au declarat carantina in intreaga zona si au sacrificat 156.439 de pasari. Epidemia s-a declansat la o ferma condusa de o organizatie guvernamentala, semi-militarizata, cu aproximativ 2,5 milioane de persoane.

Provincia Xinjiang, unde este localizata epidemia, este o vasta regiune aflata la granita cu Asia Centrala, unde locuiesc aproximativ noua milioane de etnici uiguri.

China este considerata una dintre tarile cu cel mai ridicat risc in ceea ce priveste o epidemie de gripa aviara, intrucat are unul din cele mai mari numere de pasari din lume si multe dintre acestea traiesc aproape de oameni, in zona rurala.

Ultima epidemia de gripa aviara in China a fost raportata in luna aprilie, cand aproximativ 95.000 de pasari au fost sacrificate in provincia nordica Ningxia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alerta gripa aviara Mexic, #epidemie gripa aviara China , #stiri externe