Europa, ingenuncheata de criza COVID-19. Doar patru tari se afla sub pragul de criza

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 14:13
6035 citiri
Europa, ingenuncheata de criza COVID-19. Doar patru tari se afla sub pragul de criza

Zi de zi apar tot mai multe focare de coronavirus la nivelul intregii Europe. Pragul de alarma al Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC) este de 20 de cazuri la 100.000 de persoane, in sapte zile. Doar Germania (18,4 cazuri la 100.000), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) si Norvegia (13,9) se afla sub acest prag, arata datele de luni ale ECDC. La celalalt pol al scalei se afla Republica Ceha (167,6), Olanda (140,3) si Franta (120,3), potrivit CNN, citat de Digi24.

Si rata mortalitatii a crescut in Europa, 27 de tari inregistrand "explozii" ale numarului de cazuri.

Extinderea numarului de focare a determinat reintruducerea unor restrictii la nivelul mai multor state europene, mai scrie sursa citata.

In Irlanda, autoritatile sanatare ar fi recomandat plasarea intregii tari in cel mai inalt nivel de restrictii. Islanda a introdus o serie de noi reguli, inclusiv restrictii la adunari si inchiderea unor facilitati de agrement. Capitala Frantei este in pragul unei noi carantine, iar Cehia a intrat in stare de urgenta. Cartierele centrale din Berlin au fost clasificate ca zone de risc de catre autoritatile sanitare din Germania.

Intre timp, presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a autoizolat dupa ce a participat la o intalnire la care a participat o persoana care ulterior a fost testata pozitiv.

Citeste si:
Germania are la dispoziţie patru luni pentru a autoriza conducta Nord Stream 2
Germania are la dispoziţie patru luni pentru a autoriza conducta Nord Stream 2
Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania (Bundesnetzagentur) a anunţat luni că are la dispoziţie patru luni pentru a finaliza procesul de autorizare a conductei Nord Stream...
Avem încă o româncă laureată în tenis weekendul acesta
Avem încă o româncă laureată în tenis weekendul acesta
Perechea Irina Bara/Ekaterine Gorgodze (România/Georgia), cap de serie numărul 4, a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 125 de la Karlsruhe. Bara şi...
Sursa: Ziare.com