Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Exit poll in Grecia: Partidul Pasok a obtinut cele mai multe voturi

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 20:12
1050 citiri
Exit poll in Grecia: Partidul Pasok a obtinut cele mai multe voturi
Foto: Arhiva

Primele exit poll-uri de la alegerile anticipate din Grecia arata ca Pasok a castigat alegerile cu 41 - 44% din voturi fata de partidul Noua Democratie care a obtinut intre 34,3 - 37,3%.

Noua Democratie este partidul actualului premier Costas Karamanlis, informeaza Corriere de la Sera.

Daca rezultatele se confirma si la rezultatele finale ale votului socialistii lui Georges Papandreou vor obtine majoritatea absoluta care le va permite sa guverneze singuri.

Birourile de vot s-au deschis duminica in Grecia pentru alegerile legislative anticipate in care partidul socialist (PASOK) al lui Giorgios Papandreou pleaca din pozitia de favorit in fata formatiunii premierului Costas Karamanlis, Noua Democratie.

Aproape 10 milioane de alegatori sunt asteptati la vot. Primele sondaje efectuate la iesirea de la urne vor fi date publicitatii la inchiderea birourilor de vot, la ora locala (si a Romaniei) 19.00, informeaza AFP.

Ajuns la putere in 2004 si reales in 2007, Costas Karamanlis, in varsta de 53 de ani, a convocat alegeri anticipate la mijlocul mandatului sau, argumentand cu necesitatea de a obtine un mandat clar pentru a adopta masurile de austeritate pe care le preconizeaza ca tara sa faca fata consecintelor crizei mondiale.

Formatiunea sa politica are in prezent majoritatea in Parlament la doar un mandat diferenta (151 de mandate din cele 300).

PASOK al lui Giorgios Papandreou era creditat cu peste 40% din voturi in sondaje, cu un avans de 5 pana la 7 procente fata de Noua Democratie, in conditiile in care ultimele sondaje dateaza din 19 septembrie, legea interzicand in Grecia orice publicare a intentiilor de vot cu 15 zile inainte de scrutin.

Pentru Papandreou, care a fost invins de Karamanlis in 2004 si in 2007, acest nou scrutin este unul crucial. Pentru a-si asigura o majoritate de 152 pana la 157 de mandate din cele 300 cate numara Parlamentul grec, PASOK va trebui sa castige 40-42% din voturi, sunt de parere expertii.

Noua Democratie a lui Karamanlis este de mai multe luni tinta criticilor opozitiei din cauza mai multor scandaluri de coruptie si a degradarii starii finantelor publice.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#rezultate exit poll Grecia, #castiga partid Pasok, #Noua Democratie pierde , #stiri externe
Comentarii
Poza Ete.Marea.Ete.Farul
Ete.Marea.Ete.Farul
rank 1
Crestinismul ortodox le-a adus grecilor saracia, iar acum vine socialismul sa o imparta echitabil tuturor palicarilor