Experti rusi exclud ipoteza otravirii lui Yasser Arafat

Joi, 26 Decembrie 2013, ora 14:03
1281 citiri
Experti rusi exclud ipoteza otravirii lui Yasser Arafat
Foto: Arhiva

Expertii rusi insarcinati cu analizarea unor esantioane prelevate de la ramasitele pamantesti ale lui Yasser Arafat au ajuns la concluzia ca acesta a avut parte de o moarte naturala, excluzand ipoteza unei otraviri, a precizat joi seful agentiei care a efectuat analizele.

Yasser Arafat "a murit din cauze naturale, si nu ca rezultat al unei iradieri", a declarat Vladimir Uiba, directorul Agentiei federale de analize biologice, citat de agentiile de presa rusesti, intr-o conferinta de presa.

Aceste concluzii se alatura celor ale unor experti mandatati de justitia franceza, contestate de vaduva liderului istoric palestinian, decedat in 2004 la spitalul militar francez Percy, in apropiere de Paris.

Judecatorii francezi insarcinati cu acest dosar au dispus exhumarea ramasitelor fostului conducator, ceea ce s-a si intamplat in noiembrie 2012. Circa saizeci de esantioane au fost repartizate pentru analize catre trei echipe de anchetatori - elvetieni, francezi si rusi - fiecare facandu-si munca in mod individual, fara a intra in contact unii cu ceilalti.

La inceputul lui decembrie, Parchetul din Nanterre, in apropiere de Paris, a anuntat ca expertii francezi au ajuns la concluzia ca nu a existat "o otravire cu poloniu-210 (o substanta radioactiva foarte toxica, n.r.) a lui Arafat". Totusi, vaduva liderului palestinian, Souha Arafat, a precizat ca va contesta acest raport in fata justitiei franceze.

AFP aminteste ca un articol al revistei medicale britanice The Lancet a fost cel care a relansat ipoteza unei otraviri a liderului palestinian. Acest articol invoca rezultatele unei expertize medicale efectuate de experti elvetieni care ar fi descoperit urme de poloniu 210 asupra unor obiecte personale ale lui Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Yasser Arafat ostravire, #experti rusi otravire Arafat , #stiri externe
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Expertii elvetieni au alta opinie decat a rusilor si francezilor.