Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Expo 2010 Shanghai a atras 73 milioane de participanti - vezi cifrele Romaniei

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 22:49
1892 citiri
Expo 2010 Shanghai a atras 73 milioane de participanti - vezi cifrele Romaniei
Foto: romanialibera.ro

Expozitia Mondiala de la Shanghai a atras, in acest an, 73 de milioane de vizitatori. Evenimentul, care a durat sase luni, s-a incheiat duminica cu o serie de parade si spectacole.

Potrivit CNN, la aceasta expozitie au participat 246 de tari si organizatii internationale, care au avut pavilioane pe o suprafata de peste 1.300 de acri.

Premierul chinez Wen Jiabao a prezidat, duminica seara, ceremoniile de inchidere. Organizatorii au anuntat ca saptamana trecuta s-a inregistrat un record de participare.

Precedentul record a avut loc in 1970, in Japonia, la Expozitia de la Osaka. Atunci evenimentul a reusit sa adune 64 de milioane de oameni.

Ministerul roman de Externe a anuntat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca Pavilionul Romaniei a organizat, duminica, festivitatea care a marcat incheierea prezentei la Expozitia mondiala de la Shanghai.

Ultimul spectacol pe scena Pavilionului a fost sustinut impreuna de cele doua ansambluri folclorice - Dorna Dorului si ansamblul secuiesc Harghita.

Cu aceasta ocazie, Comisarul general pentru Expo Shanghai, Ferdinand Nagy, a premiat ultimii doi vizitatori care au trecut pragul Pavilionului Romaniei.

"Prin participarea la Expo Shanghai, ne-am dorit sa aducem in fata publicului vizitator, tot ceea ce este reprezentativ pentru Romania: cultura, traditii si obiceiuri, potentialul turistic, dar si sa contribuim la promovarea unor proiecte care sa creasca prezenta Romaniei in acest spatiu extrem de atractiv din punct de vedere cultural si economic", a declarat Ferdinand Nagy.

Potrivit comunicatului, timp de 6 luni, echipa Romaniei si-a propus ca, prin activitatile organizate, pavilionul Romaniei -Greenopolis sa ocupe un loc distinct in preferintele vizitatorilor.

"In cele 184 de zile de expozitie, Pavilionul Romaniei a fost vizitat de 5.473.000. Intreaga activitate de diplomatie publica, desfasurata in cadrul Pavilionului Romaniei a insemnat in primul rand o munca de echipa, dar si un efort sustinut, de a prezenta cat mai bine profilul Romaniei, la nivel mondial. (...) Dupa primele evaluari pe care le-am facut, rezultatele pe care le-am obtinut confirma obiectivele pe care ni le-am propus de la inceput pentru expozitie: vizibilitate ridicata, prezenta culturala sustinuta si dezvoltarea de noi contacte in diferite domenii ", a spus Ferdinand Nagy.

Acesta a mai subliniat faptul ca "bilantul participarii Romaniei la Expo Shanghai 2010 nu este unul final odata cu inchiderea expozitiei, ci Romania asteapta ca unele ecouri ale obiectivelor sa fie atinse pe termen mediu si lung, asa cum s-a intamplat si dupa alte expozitii. Rezultatele participarii la Expozitia mondiala din 2005, de la Nagoya-Japonia, au aparut abia in anii urmatori."

In cadrul evenimentului au avut loc 5.500 de spectacole interactive, peste 400 de artisti romani urcand pe scena Greenopolis. Datele mai arata ca peste 600 de delegatii dintre care 250 delegatii oficiale au vizitat Pavilionul Romaniei.

In cadrul celor 7 evenimente de promovare a relatiilor comerciale romano-chineze au fost organizate 8 actiuni de promovare economica si comerciala dintre care: 5 miniexpozitii specializate pe produse (expozitie in domeniului vinurilor, expozitie in domeniul aeronauticii, saptamana modei romanesti, expozitie generala cu ocazia "Zilei Nationale a Romaniei la EXPO 2010", expozitie de produse si servicii IT), un forum al investitorilor si doua misiuni economice tematice (energie si infrastructura, promovarea vinului romanesc, echipamente si produse agroalimentare).

La nivelul acoperirii mediatice in cele 6 luni de expozitie, site-ul Pavilionului (http://www.romaniaexpo2010.ro/home) a fost vizitat de 291.110 de vizitatori, iar

evenimentele organizate au beneficiat de o acoperire mediatica semnificativa in cadrul expozitiei (peste 150 de articole si interviuri).

Pavilionul a primit din partea organizatorilor un premiu de excelenta pentru contributia echipei Romaniei, ca tara participanta, la reusita Expo Shanghai 2010, per ansamblu. Premiul a fost atribuit acelor pavilioane care prin conceptul de participare au raspuns cel mai bine tematicii expozitiei mondiale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#expozitie mondiala Shanghai, #participanti pavilioane Romania , #stiri externe