FBI: accidentul aviatic nu pare sa fi fost provocat de un atentat

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 20:57
1323 citiri
FBI: accidentul aviatic nu pare sa fi fost provocat de un atentat

Ancheta preliminara privind accidentul de avion de joi seara din Statele Unite, soldat cu 50 de morti, sugereaza ca nu a fost vorba de un atentat, a declarat vineri un responsabil al politiei federale americane, FBI, citat de AFP.

"Nimic nu sugereaza ca ar fi vorba de un act criminal sau de un atentat", a declarat Laurie Bennett, agent FBI, intr-o conferinta de presa.

Aparatul, un Bombardier Dash 8 Q400 al Continental Airlines, inchiriat de Colgan Air, decolase de la Newark (New Jersey, est) si s-a prabusit joi la ora 22.20 (vineri 5.20, ora Romaniei) in orasul Clarence Center, luand foc imediat.

Accidentul s-a produs cu cinci minute inaintea aterizarii prevazute la Buffalo, in nordul statului New York. Accidentul s-a soldat cu 50 de victime - una la sol si 49 la blordul avionului - printre care vaduva unei victime a atentatelor de la 11 septembrie 2001, care se indrepta spre o ceremonie in memoria sotului ei.

Un oficial local spune ca a fost informat ca "avionul a disparut pur si simplu de pe ecranele radar". Martorii au descris o explozie foarte puternica in momentul impactului, inainte ca avionul sa ia foc.

Televiziunile americane au difuzat imagini cu epava avionului arzand intr-un cartier de locuinte acoperit de zapada. Douasprezece locuinte au fost evacuate din cauza fumului toxic, potrivit cotidianului local Buffalo News.

Aparatul transporta 2,6 tone de kerosen si a luat foc cand s-a prabusit, a explicat un oficial local, Chris Collins, pentru CNN. Un martor a povestit ca a vazut avionul "in picaj". "Aripa stanga era indreptata usor in jos, aplecata intr-o parte (...) Era o traiectorie directa spre sol", a povestit barbatul.

Accidentul intervine dupa ce in 15 ianuarie, un Airbus A320 care a lovit pasari a aterizat in mod miraculos in raul Hudson din New York. Nu au existat victime.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#accident aviatic SUA, #FBI atentat terorist, #accident avion Buffalo , #stiri externe
Comentarii
P
pericol
rank 1