Fetele hiperactive au probleme sociale la maturitate

Luni, 24 Martie 2008, ora 16:45
2199 citiri
Fetele hiperactive au probleme sociale la maturitate

Fetitele care sufera de hiperactivitate sunt predispuse la probleme serioase cand ajung la maturitate, potrivit cerecetatorilor canadieni si britanici, citati de BBC. Un studiu, la care au participat peste 800 de fete cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, a relevat ca aceasta afectiune are legatura cu slujbele proaste, relatiile abuzive si sarcinile in adolescenta. Participantele la cercetare au fost monitorizate pana la varsta de 21 de ani.

Una din 10 fete prezenta un nivel ridicat de hiperactivitate, in timp ce alte 10% prezentau si simptome de agresivitate. In cazul acestora riscul de a deveni depedente de fumat si de a se implica in relatii sentimentale abuzive era de doua ori mai mare, in timp ce probabilitatea de a avea rezultate proaste la scoala era de patru ori mai mare.

Numai fetele care sufereau atat de agresivitate cat si de hiperactivitate au raportat ulterior un comportament agresiv fata de partener, o sarcina in adolescenta sau dependenta de ajutoarele sociale.

25% dintre fetele care sufereau doar de hiperactivitate nu au avut probleme la maturitate. Oamenii de stiinta au cautat simptome precum neliniste, nervozitate plus agresivitate. Hiperactivitatea este asociata cu tulburari de concentrare si atentie si cu dificultati in a acumula cunostinte.

Cercetatorii sustin ca fetele ar trebui supuse unor teste de mici, ca, in cazul in care este descoperit un nivel ridicat de hiperactivitate, copilele sa fie ajutate sa aiba performante scolare mai bune si sa se integreze mai bine in societate.

Pana acum descoperirea persoanelor cu astfel de probleme se concentra mai mult asupra baietilor, care sunt mai usor de diagnosticat si de tratat. Insa, in cazul femeilor tulburarea poate conduce la probleme serioase la maturitate.

Quarterly Report - Editia 4

Dispare internetul? 8% din paginile care existau în 2023 nu mai sunt disponibile
Dispare internetul? 8% din paginile care existau în 2023 nu mai sunt disponibile
Un nou studiu sugerează că internetul este pe cale de dispariție, pe măsură ce paginile web și conținutul online se pierd, scrie The Independent. Internetul este adesea considerat un loc...
Cum pot vota pe 9 iunie alegătorii cu afecţiuni vizibile. Cine nu are voie să intre cu ei în cabina de vot
Cum pot vota pe 9 iunie alegătorii cu afecţiuni vizibile. Cine nu are voie să intre cu ei în cabina de vot
Cetăţenii care nu pot să-şi exercite dreptul de vot din cauza unei afecţiuni vizibile, la alegerile din 9 iunie, vor putea fi însoţiţi în cabina de vot de o persoană la alegerea lor, a...
#Hiperactivitate, #studiu, #probleme sociale , #stiri externe