Fidel Castro, in trening, la Congresul Partidului Comunist (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 19 Aprilie 2011, ora 21:04
4201 citiri
Fidel Castro, in trening, la Congresul Partidului Comunist (Video)

Fidel Castro si-a facut aparitia la Congresul Partidului Comunist cubanez, marti, in aceeasi zi in care s-a anuntat demisia din conducerea partidului.

Imbracat in trening si evident slabit, Fidel Castro a intrat in sala in aplauzele celor prezenti si a ascultat in picioare intonarea imnului national. Unii paryicipanti aveau lacrimi in ochi si ii scandau numele. Este prima aparitie a lui Fidel Castro la un eveniment al partidului din 2006 incoace.

Fidel Castro a confirmat ca a demisionat din conducerea Partidului Comunist cubanez insa spune ca fratele sau, Raul, il va consulta inainte de a lua orice decizie.

"Raul stia ca nu voi accepta niciun rol oficial in partid astazi", a scris Castro, in varsta de 84 de ani, intr-un articol numit "Reflectiile lui Fidel", publicat de cubadebate.com, scrie Global Post.

Castro face referire la Raul, presedintele tarii, si la absenta sa din coul Comitet Central, ales luni la al saselea congres al Partidului Comunist.

Castro a mai scris ca a fost "aproape obligat" sa devina liderul Cubei in 1959, si ca este surprins ca mai este in viata desi "dusanul a facut tot posibilul sa ma opreasca, a incercat de nenumarate ori sa ma omoare".

Fidel Castro a mai spus ca este timpul pentru o conducere tanata in tara si a aprobat recomandarile facute de fratele sau cu privire la limitarea mandatelor presedintilor - un maximum de doua mandate consecutive a cate cinci ani fiecare.

In orice caz, a precizat Fidel, Raul nu ia nicio decizie fara a se consulta cu el.

Schimbarile nu semnaleaza vreo reasezare a felului in care a fost condusa Cuba in ultimele sase decenii. Cu toate acestea, intr-un discurs tinut luni, Raul Castro a apreciat si el ca "partidul are nevoie de o conducere reinoita si ar trebui sa se supuna unei auto-critici severe".

Congresul a ratificat aproximativ 300 de reforme propuse de Raul Castro, care au ca scop evitarea colapsului economiei centralizate cubaneze. Una dintre aceste masuri se refera la relaxarea legilor proprietatii. Cubanezii vor avea permisiunea, pentru prima data de la revolutia din 1959, sa cumpere si sa vanda proprietati private.

Iata inregistrarea momentului in care Fidel Castro a ajuns la Congresul Partidului Comunist cubanez:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fidel castro, #Fidel Castro Cuba, #fidel castro partid comunist , #stiri externe
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Pe cine intereseaza congresul comunistilor cubanezi in afara de PSD si Ponta in special ?
Poza odiseu
odiseu
rank 5