Filat: E posibil sa avem alegeri anticipate la Chisinau

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 17:45
620 citiri
Filat: E posibil sa avem alegeri anticipate la Chisinau
Foto: Filat.md

Daca nu va fi ales presedintele, Consitutia Republici Moldova prevede ca se vor organiza alegeri anticipate, a declarat, sambata, la Antena 3, premierul moldovean Vlad Filat.

"In cazul nealegerii presedintelui vom avea alegeri anticipate, insa acestea nu pot avea loc mai devreme de luna iulie anul viitor. Insa, nu se explica termenul limita pana la care pot avea loc, deci mai aproape vom avea alegeri anticipate in toamna viitoare", a declarat Filat, la Antena 3.

In cazul in care comunistii isi asuma alegerile anticipate, Constitutia va fi modificata in asa fel incat sa fie eliminat blocajul, a mai spus Filat.

Potrivit lui Filat, vocea Romaniei a fost una puternica si eficienta in parcursul european al Republicii Moldova, multumind Romaniei pentru sprijinul acordat. Premierul moldovean a declarat ca s-au stabilit de comun acord o serie de masuri care vor fi luate pentru a cimenta relatiile dintre Republica Moldova si Romania, un prim pas fiind acordul privind micul trafic la frontiera.

"Vrem sa cladim foarte multe poduri reale, nu numai de flori, unde vor putea circula pe o parte si pe alta cetatenii", a declarat Filat, adaugand ca un alt pas va fi deschiderea consulatelor.

In ceea ce priveste problema transnistreana, premierul Vlad Filat sustine ca se fac progrese incet, dar sigur, o prima incercare de a solutiona problema fiind reluarea negocierilor in format cinci plus doi la Viena.

"Sunt increzator ca atunci cand spun va fi implicare total in cunostinta de cauza a tuturor actorilor care au posibilitatea de a influenta lucrurile. (...) Cheia rezolvarii este la Chisinau si aici comunitatea internationala poate sa ne ajute cel mai mult. Cand vom avea calitatea vietii inalte, cand cetatenii nostrii vor avea drepturi, atunci vom fi atractivi pentru transnistreni", a declarat Filat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vlad Filat, #alegeri anticipate Moldova, #alegeri anticipate Filat , #stiri externe