Fiul lui Hodorkovski a organizat un pichet la New York, in sprijinul tatalui sau

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 10:52
1135 citiri

Pavel Hodorkovski, fiul cel mai mare al magnatului rus al petrolului Mihail Hodorkovski, a organizat luni dupa-amiaza un pichet in Times Square din New York, in sprijinul tatalului sau si al fostului asociat al acestuia Platon Lebedev, in prima zi a expunerii condamnarii in cazul celor doi, intr-un al doilea proces, ce a inceput luni la Moscova.

Initiativa lui Pavel Hodorkovski a gasit ecou in inimile locuitorilor New Yorkului, care s-au adunat in numar mare in ciuda vremii de afara: orasul este acoperit de nameti, nu functioneaza toate liniile de metrou, se inregistreaza blocaje in trafic, relateaza portalul informational Newsru.com.

Intr-o declaratie difuzata luni presei internationale prin intermediul avocatilor sai, Pavel Hodorkovski scrie: "Judecand dupa expunerea judecatorului Danilkin, sentinta va fi de condamnare. Voi iesi sa protestez si va rog sa va alaturati. Participarea dumneavoastra il va ajuta pe tatal meu si pe Platon Lebedev, va fi ca un sprijin pentru ei, o demonstratie a faptului ca unora le pasa de cosmarul prin care trec" - afirma in apelul sau fiul lui Hodorkovski.

Intr-o declaratie pentru portalul citat, el a spus ca nu avea dubii ca instanta nu il va achita pe tatal sau, dar spera ca tribunalul sa trimite cauza spre rejudecare din lipsa probelor de vinovatie. Acum singura lui speranta ca sentinta sa fie minima.

Casa Alba se arata ingrijorata de verdictul in cazul Hodorkovski

Fostul patron al companiei petroliere Iukos, Mihail Hodorkovski, si fostul sau asociat Platon Lebedev au fost declarati vinovati luni de o instanta din Moscova, intr-un al doilea proces in care li se imputa furtul a 218 milioane de tone de petrol in valoare de 27 de miliarde de dolari si spalare de bani.

Procurorii au cerut o pedeapsa de 14 ani de inchisoare. Cei doi ispasesc in prezent o pedeapsa de 8 ani de inchisoare, conform unei sentinte din 2005, cind au fost condamnati pentru evaziune fiscala.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#fiul Hodorkovski pichet, #Hodorkovski proces , #stiri externe