Fosti oficiali SUA vor lua parte la simularea unui atac informatic vizand tara

Luni, 15 Februarie 2010, ora 11:07
1839 citiri
Fosti oficiali SUA vor lua parte la simularea unui atac informatic vizand tara
Foto: AFP

Fosti inalti oficiali americani din domeniul securitatii urmeaza sa ia parte, marti, la o simulare a unui atac informatic puternic ce vizeaza Statele Unite si caruia vor trebui sa ii faca fata.

Exercitiul, numit "Cyber ShockWave", organizat de grupul independent de studiere a politicii americane Bipartisan Policy Center (BPC), vizeaza "educarea opiniei publice privind vulnerabilitatile" la atacurile informatice, scrie AFP.

"Scenariul este secret. Participantii nu stiu nici macar despre ce este vorba", a spus Eileen McMenamin, vicepresedinte de comunicare al BPC.

Cu aceasta ocazie, o sala a hotelului Mandarin Oriental din Washington va fi amenajata ca sala de criza care se afla la subsolul Casei Albe si in care presedintele american, consilierii sai pentru securitate si membrii administratiei se reunesc in caz de probleme grave.

"Vom avea toate acele ecrane cu informatii. Membrii Guvernului vor trebui sa reactioneze cum ar face-o intr-o situatie reala. Vom vedea si cum se coordoneaza cu sectorul privat", a spus McMenamin.

Cyber ShockWave a fost dezvoltat de BPC cu participarea fostului director al CIA Michael Hayden.

Printre participanti se mai numara fostul secretar pentru securitate interna din timpul administratiei Bush, Michael Chertoff, care va juca rolul de consilier pentru securitate nationala si fostul director al comunitatii de informatii John Negroponte, care va fi secretar de stat.

La simulare va participa si presa. Evenimentul va fi filmat de televiziunea CNN si transmis la o data ce va fi ulterior stabilita.

#atac informatic, #atac SUA, #fosti oficiali SUA, #simulare atac informatic , #stiri externe