Fostul ministru de Externe este noul ambasador al Ucrainei in Rusia

Marti, 10 Iunie 2008, ora 14:25
844 citiri
Fostul ministru de Externe este noul ambasador al Ucrainei in Rusia

Un fost sef al diplomatiei ucrainene, Konstantin Griscenko, apropiat de prorusi, a fost numit marti ambasador al Ucrainei in Rusia, printr-un decret prezidential.

In varsta de 54 de ani, Griscenko a condus Ministerul ucrainean de Externe in anii 2003-2005 in guvernul prorusului Viktor Ianukovici, dupa ce a lucrat ca ambasador in Statele Unite in 2000-2003, relateaza AFP.

Cand Ianukovici a revenit in functia de premier in anii 2007-2007, Griscenko a fost consilierul sau pentru relatii internationale.

Presedintele prooccidental Viktor Iuscenko l-a numit apoi secretar adjunct al Consiliului pentru securitate si aparare nationala.

Informatia privitoare la viitoarea nominalizare a lui Griscenko la Moscova a fost saluata atat de fortele prooccidentale, cat si de prorusii din Ucraina, cele doua tabere elogiind calitatile diplomatului.

Misiunea sa in Rusia nu se anunta una usoara, in conditiile in care relatiile dintre Kiev si Moscova sunt tot mai tensionate de la alegerea prooccidentalului Viktor Iuscenko, in 2004.

Chestiunile cele mai delicate vizeaza ambitia Ucrainei de a adera la NATO, precum si stationarea flotei ruse de la Marea Neagra pe teritoriul ucrainean, sursa de tensiuni.

In plus, conflictul ruso-ucrainean din domeniul gazului, care periodic se agraveaza, a mers pana la perturbarea in 2006 a aprovizionarii energetice a mai multor tari europene.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#ambasador, #Ucraina, #Rusia, #Konstatin Griscenko, #diplomat, #numit , #stiri externe