Georgia: Amenintarile Rusiei sunt o demonstratie de agresiune

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 19:45
1415 citiri
Georgia: Amenintarile Rusiei sunt o demonstratie de agresiune

Declaratiile sefului Statului Major rus, care a amenintat ca Rusia va lua masuri militare la granite, daca Ucraina si Georgia adera la NATO, reprezinta "o demonstratie de agresiune deschisa", a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului georgian de Externe, citata de Reuters.

"Rusia va lua masuri menite sa-i asigure interesele de-a lungul granitelor", au informat agentiile de presa ruse, care l-au citat pe seful Statului Major, generalul Iuri Baluevski.

"Nu va fi vorba numai despre masuri militare, ci si de alta natura", a adaugat responsabilul, fara a oferi alte detalii.

Maka Gigauri, o purtatoare de cuvant al Ministerului georgian de Externe, a explicat ca declaratii ca cele ale lui Baluevski reprezinta "o demonstratie de agresiune deschisa impotriva Georgiei".

Rusia se opune planului NATO de a acorda statut de candidat oficial la Alianta fostelor republici sovietice Ucraina si Georgia, afirmand ca o astfel de decizie ar reprezenta o amenintare directa fata de securitatea sa si ar pune in pericol echilibrul fragil de forte din Europa.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat la inceputul saptamanii ca Moscova va face tot ceea ce poate pentru a impiedica cele doua tari, conduse de guverne prooccidentale, sa devina membre NATO.

La summitul de la Bucuresti de luna aceasta, tarile membre NATO au respins cererile Ucrainei si Georgiei de a primi Planul de Actiuni in vederea aderarii (Membership Action Plan, MAP), care ar fi fost echivalent cu statutul de candidate la aderare.

Insa la presiunile Washingtonului, care pledeaza pentru extinderea NATO, aliatii au promis ca cele doua tari vor adera la un moment dat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
#Georgia, #Rusia, #NATO, #amenintare , #stiri externe