Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Georgia ataca Rusia, dupa ridicarea restrictiilor vizand Abhazia

Vineri, 07 Martie 2008, ora 11:51
890 citiri
Georgia ataca Rusia, dupa ridicarea restrictiilor vizand Abhazia

Georgia a acuzat vineri Rusia de comiterea unei "provocari extrem de periculoase" dupa ridicarea tuturor restrictiilor comerciale impotriva teritoriului separatist georgian Abhazia, transmite AFP.

"Este o provocare extrem de periculoasa, care incurajeaza separatismul si vizeaza sa aprofundeze tensiunile in zona de conflict", a subliniat Ministerul georgian al Afacerilor Externe intr-un comunicat.

Georgia acuza de asemenea Moscova de "tentativa de incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale a Georgiei", potrivit aceleiasi surse.

"Este complet inacceptabil si alarmant", a declarat Burdjanadze, citata de un post public de televiziune georgian, dupa reuniunea cu secretarul de stat american Condoleeza Rice, la Bruxelles.

Presedintele Parlamentului georgian a afirmat ca a "informat-o" pe Rice in cursul discutiei despre un comunicat al Ministerului rus de Externe privind ridicarea restrictiilor vizand Abhazia.

"Sper ca acest comunicat va fi urmat de o reactie adecvata din partea prietenilor nostri americani si europeni", a adaugat ea.

Rusia a ridicat joi toate restrictiile privind relatiile comerciale cu teritoriul separatist Abhazia, din Georgia, fara a-i recunoaste inca independenta. Anuntul este considerat o replica la decizia occidentului de a recunoaste Kosovo.

"Rusia nu se mai considera legata de dispozitiile unui acord al CSI (Comunitatea Statelor Interpendente, fostele republici sovietice cu exceptia tarilor baltice - n.red.) din 19 ianuarie 1996, (...) care interzice legaturile economice, comerciale, financiare si legaturile de transport cu Abhazia", a anuntat diplomatia rusa intr-un comunicat.

Abhazia si Osetia de Sud, o alta regiune separatista prorusa din Georgia, si-au proclamat unilateral independenta dupa caderea URSS-ului, in 1992, si au aparat-o in conflicte armate cu fortele georgiene.

Practic independente, teritoriile sunt sustinute de Moscova, care a oferit pasapoarte ruse unui mare numar de locuitori, dar care, la fel ca si restul comunitatii internationale, nu le recunoaste.

Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
#Rusia, #ridicat, #restrictii , #stiri externe