Georgia: Peste 3.000 de oameni au manifestat cerand noi alegeri prezidentiale

Duminica, 09 Martie 2008, ora 20:00
860 citiri
Georgia: Peste 3.000 de oameni au manifestat cerand noi alegeri prezidentiale

Aproape 3.000 de georgieni au manifestat duminica la Tbilisi la apelul opozitiei, impotriva presedintelui Mihai Saakasvili, cerand noi alegeri prezidentiale, la mai putin de doua luni de la scrutin, anunta AFP.

Manifestantii, care au amenintat ca vor ramane in fata Parlamentului pana cand revendicarea lor va fi indeplinita, acuza presedintele ca a falsificat rezultatele alegerilor din ianuarie si cer un al doilea tur de scrutin, cu participarea candidatului opozitiei, Levan Gaceciladze.

Controlul Guvernului asupra presei si comisiilor electorale vor da un avantaj nedrept Miscarii Nationale Unite a lui Saakasvili si la alegerile legislative din mai, se teme opozitia.

"Vom continua sa manifestam pana cand revendicarea noastra va fi indeplinita. Cerem alegeri legislative libere si oneste", a declarat Gaceciladze in fata manifestantilor.

Cinci lideri ai opozitiei au afirmat la randul lor ca incep duminica o greva foamei in fata Parlamentului. Manifestatia a fost totusi mai putin numeroasa decat cele organizate in noiembrie, la care au participat zeci de mii de georgieni si care au degenerat in violente, culminand cu declararea starii de urgenta.

Saakasvili a organizat alegeri prezidentiale anticipate dupa reprimarea manifestatiilor, care i-a afectat imaginea de reformator democrat in aceasta regiune strategica a fostei URSS.

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#Georgia, #proteste, #alegeri, #prezidentiale , #stiri externe