Germania a format personal de securitate in China si Uzbekistan

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 16:58
573 citiri
Germania a format personal de securitate in China si Uzbekistan

Politia germana a participat la formarea personalului de securitate in China si Uzbekistan, a informat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, pe fondul polemicii privitoare la o astfel de formare furnizata Libiei, relateaza AFP.

Politia germana ar fi participat in ultimii doi ani la antrenarea personalului de securitate in China in cadrul pregatirii Jocurilor Olimpice din august. De asemenea, a ajutat la formarea agentilor regimului presedintelui uzbec Islam Karimov, care a suprimat orice forma de opozitie, potrivit cotidianului, care noteaza ca armata germana are o baza in sudul Uzbekistanului pentru operatiunile din Afganistan.

Aceste dezvaluiri intervin in conditiile polemicii din Germania pe tema formarii in perioada 2005-2006 a fortelor de securitate in Libia de catre o companie privata germana, care in acest scop a angajat politisti germani aflati in concediu sau care iesisera la pensie. Guvernul german a negat orice implicare.

Circa 40 de politisti si soldati, in activitate si in rezerva, ar fi participat la misiunea din Libia, potrivit presei. Serviciile secrete germane au recunoscut miercuri ca erau la curent cu aceasta afacere.

Parchetul din Dusseldorf ancheteaza cel putin opt politisti care ar fi participat la misiunea din Libia si care sunt suspectati de divulgarea unor informatii secrete.

Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#Germania, #China, #Uzbekistan, #Securitate , #stiri externe