Germania ar putea aproba un plan de salvare a sectorului bancar

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 18:31
812 citiri
Germania ar putea aproba un plan de salvare a sectorului bancar

Planul Germaniei pentru salvarea sectorului financiar urmeaza sa fie adoptat "in urmatoarele zile" cu ajutorul unei proceduri legislative de urgenta, implicand un efort financiar de pana la 400 miliarde euro.

Planul ar urma sa fie votat printr-o procedura de urgenta de catre camera superioara si cea inferioara a parlamentului.

Totodata, presedintele Germaniei, Horst Koehler, ar urma sa aprobe masurile, care sa intre in vigoare cat mai repede posibil, potrivit saptamanalului german Der Spiegel, citat de Reuters.

Ca sa lupte impotriva crizei financiare mondiale, Germania ia in considerare un pachet de masuri similare celor adoptate de Marea Britanie, care ar da garantii financiare de sute de miliarde de euro sau imprumuturi directe.

Cotidianul german de afaceri Handelsblatt scrie ca un expert din coalitia de guvernare a estimat ca pachetul de salvare valoreaza intre 300 si 400 miliarde euro.

Guvernul cancelarului Angela Merkel ia in considerare si o injectie de capital de zeci de miliarde de euro, iar, in schimbul banilor, guvernul ar ajunge sa detina participatii ale bancilor respective, a scris, vineri, cotidianul german Die Welt.

Ministrul de finante Peer Steinbrueck a recunoscut, vineri, ca guvernul german lucreaza la un plan complex de salvare a sistemului financiar, dar nu a dat amanunte, adaugand ca "vor fi cerinte stricte pentru cei care vor primi ajutor".

Steinbrueck a mai spus ca cel tarziu luni va fi nevoie de un semnal "pentru a calma lucrurile, un semnal care sa aduca inapoi credibilitatea si increderea in Germania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Decizie oficială. Ce se întâmplă cu selecționerul de 36 de ani al Germaniei după Euro 2024
Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026, a anunţat vineri Federaţia germană de fotbal (DFB) pe site-ul său oficial, informează...
#Germania, #plan, #salvare, #sector, #financiar , #stiri externe