Germania include Spania in zona de risc epidemiologic, dupa ce rata infectarilor s-a dublat intr-o saptamana

Vineri, 09 Iulie 2021, ora 18:52
2012 citiri
Germania include Spania in zona de risc epidemiologic, dupa ce rata infectarilor s-a dublat intr-o saptamana
Persoanele care vin din Cipru trebuie sa intre in carantina FOTO Pixabay

Germania a declarat vineri, 9 iulie, intreg teritoriul Spaniei zona de risc epidemiologic pentru transmiterea COVID-19, dupa ce rata infectarilor in aceasta tara a crescut mai mult decat dublu in numai o saptamana si varianta Delta mai contagioasa a coronavirusului se raspandeste rapid in randul adultilor tineri nevaccinati, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Decizia autoritatilor de la Berlin, care priveste inclusiv insulele Baleare si Canare, foarte populare in randul turistilor germani, intra in vigoare duminica. Ea va avea deocamdata un impact limitat asupra persoanelor care calatoresc dinspre Spania catre Germania, acestea fiind obligate doar sa prezinte un test PCR negativ pentru a evita carantina la sosirea in Germania.

Daca insa rata infectarilor in Spania va continua sa creasca, atunci atunci aceasta tara ar putea fi inclusa de autoritatile germane in randul zonelor cu incidenta ridicata, ceea ce ar insemna carantina obligatorie pentru persoanele nevaccinate la sosirea in Germania, de unde rezulta deja incertitudini asupra planificarii calatoriilor germanilor in Spania in plin sezon estival.

Germania a introdus, tot vineri, in zonele cu incidenta ridicata Cipru, astfel ca persoanele sosite din aceasta tara trebuie sa intre in carantina.

Spania nu doreste sa piarda importantele venituri din turism si prin urmare incearca sa mentina un echilibru intre deschidere si masuri antiepidemice. Dar autoritatile locale din insulele Canare si regiunea mediteraneana Valencia au cerut vineri guvernului reinstituirea restrictiilor de circulatie pentru a stavili noul val epidemic.

Odata cu venirea verii si a vacantelor, in Spania s-au inmultit petrecerile tinerilor in baruri, discoteci si locuinte, in timp ce purtarea mastii nu mai este obligatorie in aer liber, consecinta inevitabila fiind o crestere incontrolabila a numarului de infectari in randul persoanelor tinere. Chiar daca majoritatea acestora nu ajung sa fie spitalizati, ei pot transmite virusul altora mai vulnerabili.

Guvernul de la Madrid a anuntat miercuri ca Spania a revenit in zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, stabilita la pragul de 250 de cazuri la 100.000 de persoane in ultimele 14 zile, prag depasit acum, in timp ce aceasta rata a infectarilor a ajuns la 814 in categoria de varsta 20-29 de ani.

Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Poliția germană anunță că cel puţin cinci persoane au murit, iar altele sunt rănite după ce un autocar cu 53 de pasageri a făcut accident şi s-a răsturnat pe autostradă, în apropiere...
Carambol uriaș, cu 40 de mașini implicate, pe o autostradă din Germania. Zeci de răniți și doi morți
Carambol uriaș, cu 40 de mașini implicate, pe o autostradă din Germania. Zeci de răniți și doi morți
Circa 40 de mașini au fost implicate într-o serie de trei accidente în masă, pe autostrada A3, lângă Würzburg, Germania, duminică, 24 martie. 27 de persoane au fost rănite, iar doi oameni...
#spania lista galbena, #Germania, #rata infectare , #stiri externe