Ziare.com

Gordon Brown da inapoi 13.000 de euro cheletuiti pe gradinarit si amenajari

de Elena Enache
Luni, 12 Octombrie 2009, ora 23:06

   

Gordon Brown da inapoi 13.000 de euro cheletuiti pe gradinarit si amenajari
Premierul britanic Gordon Brown este oblogat sa ramburseze 13.000 de euro (aproximativ 12.000 de lire sterline) dupa un scandal amplu privind decontarile excesive ale deputatilor.

Potrivit purtatorului sau de cuvant, sir Thomas Legg, premierul britanic nu a incalcat nicio regula, dar va da inapoi statului banii pe care ii decontase pentru cheltuieli de curtenie, gradinarit si decoratiuni interioare, scrie AP.

Mai mult, Legg a propus ca demnitarii sa nu poata deconta mai mult de 2.000 de lire sterline anual pentru curatenie sau 1.000 de lire sterline pentru gradinarit.

Aceste limitari il fac pe premierul Gordon Brown sa isi depaseasca bugetul de decontari cu 12.415 lire sterline.

Apoximativ 175 de deputati au dat deja inapoi statului aproximativ 300.000 de lire sterline, dupa ce detaliile deconturilor lor au fost facute publice. Totusi, altii au sugerat ca ar putea sa refuze sa scoata bani din buzunar sau sa atace in justitie auditul.

In cadrul scandalului declansat au demisionat zeci de deputati, iar alti 300 din cei 646 de deputati ar putea sa isi piarda fotoliile la alegerile urmatoare din acelasi motiv.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 343 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor