Grecia este pregatita sa accepte denumirea de Macedonia de Nord

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 21:09
2582 citiri
Grecia este pregatita sa accepte denumirea de Macedonia de Nord

Grecia ar putea accepta numele de "Macedonia de Nord" pentru vecinul sau din nord, punand astfel capat unei dispute care dureaza de 19 ani intre cele doua state, a declarat Dimitris Droutsas, ministrul elen de Externe.

"Grecia vrea o solutie, si asta cat mai rapid. Putem ajunge la un consens, dar Skopje trebuie sa demonstreze vointa politica", a precizat oficialul grec, citat de B92.net.

Din 1991, cand Macedonia si-a proclamat independenta, Grecia a recunoscut statul ca fiind Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei (FYROM), in ciuda faptului ca statul s-a autoproclamat Republica Macedonia.

Denumirea de "Macedonia de Nord" a fost sugerata de oficialii americani, la inceputul lunii martie, in timpul unei vizite oficiale pe care premierul elen George Papandreou a efectuat-o la Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #Macedonia de Nord, #Fosta Republica Iugoslava Macedoniei, #FYROM , #stiri externe