Ziare.com

Greva in Grecia, Franta, Marea Britanie si Spania

de Irina Olteanu
Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 08:54

   

Greva in Grecia, Franta, Marea Britanie si Spania
Mai multe tari au fost paralizate, joi, de greve. Zeci de mii de oameni au protestat in Grecia, Franta, Marea Britanie si Spania.

In Grecia, muncitorii au manifestat pe strazile Atenei impotriva masurilor de austeritate anuntate de guvernul socialist pentru scoaterea statului din faliment, informeaza AFP.

Sindicatele independente din educatie, Uniunea Jurnalistilor din Atena, medicii si angajatii portuari au fost in greva generala timp de 24 de ore.

In planul de redresare facut public de premierul George Papandreou se regasesc importante reduceri de cheltuieli publice menite sa diminueze datoria in crestere a Greciei.

In Spania, mii de taximetristi au blocat principalele bulevarde ale celor mai mari orase spaniole, protestand fata de propunerile guvernamentale care vizeaza lansarea de servicii de transport public concurente, informeaza Latin American Herald Tribune.

In timp ce organizatorii au declarat ca la protest au participat 30.000 de taximetristi, guvernul din Madrid a refuzat sa ofere o estimare.

Presedintele Federatiei Taximetristilor ATA, Lorenzo Amor, a descris protestul de joi ca fiind cel mai mare care a avut loc vreodata, precizand ca 90% dintre soferii de taxi au participat la greva.

Si in Paris a avut loc o greva in transportul public ce a provocat ambuteiaje si a paralizat traficul timp de mai multe ore. Un nou apel la greva a fost facut de un sindicat al politistilor francezi, care lucreaza in sistemul de plata al parcarilor.

De asemenea, angajatii liniei de transport Eurostar, ce face legatura intre Londra si Paris, au intrat vineri intr-o greva de 48 de ore, informeaza The Press Association.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2013 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Atentie la titlu !

sunt o greva sau este mai multe ?!?

 

da,asta era important

observam prostiile neimportante.Ce este relevant,mesajul,ar trebui scris cu litrre mari,rosii.ADICA MAI EXISTA SI REVOLTA IMPOTRIVA AUTORITATILOR,MAI EXISTA SI LUPTA SINDICALA,SPIRIT CIVIC...............ADICA AIA SUNT VII,NU ZOMBI CARE ACCEPTA ORICE BATAIE DE JOC FARA SA CRACNEASCA.......nici un drept al muncitorilor nu a fost facut cadou,a fost castigat cu lupta,inclusiv cu sange.DESTEPTA-TE ROMANE...SAU ACUM ESTE CU DOI DE R?SA TRAITI BINE!

sindicate

ROMANIA NU ARE SINDICATE

 

 

Te inseli amarnic

In Paris sunt 2 greve la transportul in comun - ambele de grup. Una pentru 100 de euro prima la un salariu si la niste avantaje deja bunicele fata de restul populatiei si a doua pentru ca a fost concediat un conductor de tren. De cativa ani in FR grevele sunt de grup - nicio revendicare nationala, doar mici interese de grup unde noi sa traim si ceilalti sa moara.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor