Hackerul C0mrade s-a sinucis din cauza serviciilor secrete

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 21:13
2904 citiri
Hackerul C0mrade s-a sinucis din cauza serviciilor secrete

Tatal unui hacker celebru pentru spargerea site-ului NASA, gasit mort in 2008, a publicat o scrisoare de adio in care fiul sau sustinea ca este victima agentilor secreti americani.

Tanarul a devenit celebru dupa ce agentii FBI au dezvaluit faptul ca la varsta de 16 ani a facut parte dintr-o conspiratie responsabila pentru cel mai mare furt de identitate din istoria Statelor Unite dupa ce a hackuit site-urile NASA si ale Pentagonului, scrie Cotidianul.

Jonathan James si-a luat viata la varsta de 24 de ani, acuzand presiunea pusa pe umerii sai de agentii guvernamentali.

"Nu am deloc incredere in sistemul de justitie. Poate ca gestul meu de azi si aceasta scrisoare vor trimite un mesaj puternic publicului. In orice caz, am pierdut controlul asupra acestei situatii si acesta este singurul mod prin care imi pot regastiga controlul", a scris tanarul inainte sa se sinucida.

James a fost primul minor condamnat federal pentru hacking. Acesta a operat sub pseudonimul C0mrade si a spart site-ul NASA si cel al Departamentului de Aparare doar pentru propria sa distractie.

O alta performata notabila a tanarului a fost spargerea site-ului centrului Marshall Space Flight din Huntsville Alabama, la care se adauga faptul ca a reusit sa descarce un soft secret cu ajutorul caruia erau controlate temperatura si umiditatea din navetele spatiale.

De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#C0mrade, #Hacker, #scrisoare de adio, #servicii secrete , #stiri externe