Hamas ameninta cu reinarmarea

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 13:13
1324 citiri
Hamas ameninta cu reinarmarea
Foto: foreignpolicy.com

Gruparea Hamas avertizeaza ca isi va reface arsenalul dupa incetarea conflictului din Fasia Gaza.

Hamas a anuntat luni ca se va reinarma, sfidand Israelul si comunitatea internationala, care au depus eforturi pentru a impiedica gruparea islamista palestiniana sa-si refaca arsenalul dupa conflictul din Fasia Gaza, transmite Reuters.

"Faceti ce vreti. Fabricarea de arme sfinte este misiunea noastra si stim cum sa le obtinem", a declarat Abu Ubeida, purtator de cuvant al aripii militare a Hamas, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca "toate optiunile sunt deschise" daca Israelul nu-si va retrage trupele din Fasia Gaza in decurs de o saptamana, o conditie impusa de Hamas cand a anuntat incetarea focului duminica, dupa ofensiva israeliana care a durat 22 de zile.

Israelul, care a decretat un armistitiu unilateral sambata seara, a amenintat ca va relua operatiunile militare daca Hamas va incerca sa aduca armament in Fasia Gaza.

Israelul vrea ca Egiptul sa impiedice traficul de arme prin tunelurile care trec pe sub granita cu Fasia Gaza.

Ierusalimul a semnat vineri un acord de securitate cu Washingtonul care prevede mai multe schimburi de informatii, asistenta tehnica si folosirea mai multor metode de care dispun Statele Unite pentru a impiedica armele sa ajunga in mainile membrilor Hamas, pe cale aeriana, maritima sau terestra.

Ubeida a mai declarat ca numai 48 dintre membrii Hamas au fost omorati in timpul ofensivei, in timp ce armata israeliana sustine ca a ucis 500 de militanti.

Potrivit purtatorului de cuvant, capacitatea Hamas de a lansa rachete asupra Israelului nu a fost redusa, in conditiile in care obiectivul principal declarat al armatei israeliene a fost sa puna capat tirurilor vizand Israelul.

Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite în curtea unui spital din Fâșia Gaza. Israelul anunță și mai multe acțiuni militare
Zeci de cadavre au fost descoperite îngropate în curtea unui spital din Fâşia Gaza, care a fost ţinta unui raid israelian, a anunţat duminică Apărarea Civilă din Gaza, chiar în momentul...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#gruparea Hamas, #liderii Israelului, #incetarea focului, #Fasia Gaza, #acord de pace , #stiri externe