Iranul a efectuat noi manevre militare in Golf

Joi, 10 Iulie 2008, ora 14:09
1555 citiri
Iranul a efectuat noi manevre militare in Golf

Armata iraniana a efectuat joi noi teste cu rachete in Golf, alimentand astfel tensiunea dintre Teheran si tarile occidentale.

Informatia a fost lansata de televiziunea iraniana de stat in pagina sa electronica, transmite AFP.

"In a treia zi a manevrelor Marele Profet III din Golful Persic, cele mai importante evenimente au fost tirurile de rachete sol-apa si sol-sol, dar si de rachete apa-sol", a anuntat televiziunea iraniana.

La manevre au participat nave de razboi ale Gardienilor Revolutiei, corpul militar de elita al regimului islamic iranian.

"Tintele (...) au fost atacate cu precizie de fortele Marinei, cu diferite tipuri de ambarcatiuni rapide, dotate cu echipamente militare cu putere usoara sau medie", a mai anuntat televiziunea iraniana.

Gardienii Revolutiei au lansat si "rachete cu raza lunga si medie de actiune", in cursul manevrelor nocturne de miercuri.

Iranul anuntase miercuri ca a lansat noua rachete cu raza medie si lunga de actiune, in cadrul manevrelor din Golful Persic. Printre acestea s-a numarat si o racheta de tip Shahab-3, echipata cu o incarcatura conventionala, cu greutatea de o tona si cu raza de actiune de 2.000 de kilometri, adica de doua ori distanta dintre granita vestica a Republicii Islamice si Israel.

Manevrele au generat un val de ingrijorare in Occident. Secretarul american de stat Condoleeza Rice a avertizat joi Iranul ca Statele Unite si-au consolidat "prezenta" pentru a asigura "securitatea" in Golf si ca nu vor ezita sa apere Israelul si ceilalti aliati din regiune.

Washingtonul a afirmat in repetate randuri ca prefera o solutie diplomatica la conflictul cu Iranul, dar ca nu exclude o eventuala actiune militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Pericolul unui război major în Orientul Mijlociu este în prezent mai mare ca niciodată, scrie Der Spiegel. Și riscul rămâne la fel de mare acum că Israelul a răspuns, vineri, cu o...
Cerere mare de muniții. Israelul solicită SUA mai multe obuze și vehicule blindate pentru a contracara Iranul
Cerere mare de muniții. Israelul solicită SUA mai multe obuze și vehicule blindate pentru a contracara Iranul
Israelul cere Statelor Unite mai multă muniție pentru tancuri și vehicule tactice, în timp ce încearcă să își refacă stocul pe fondul războiului din Gaza și al tensiunilor crescânde cu...
#Iran, #golf, #manevre militare, #SUA , #stiri externe