Iranul bruiaza BBC, Deutsche Welle si Voice of America

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 14:27
1443 citiri
Iranul bruiaza BBC, Deutsche Welle si Voice of America
foto: Arhiva

Regimul de la Teheran a inceput, joi, sa bruieze emisiile marilor trusturi de presa BBC, Deutsche Welle si Voice of America, blocand receptionarea pe teritoriul Iranului programelor de radio si televiziune ale acestora.

Cei trei difuzori de presa au anuntat ca Teheranul bruiaza transmisia satelitului Hotbird, ce acopera tari din Orientul Mijlociu si Europa, blocand receptia programelor televiziunilor BBC, Voice of America si Deutsche Welle, in limba farsi, BBC World News in limba engleza, precum si posturile de radio Farda si Deutsche Welle, pe intreg teritoriul Iranului, potrivit BBC.

"Autoritatile iraniene folosesc aceleasi servicii prin satelit pentru a transmite liber in intreaga lume programe in engleza si araba, iar in acelasi timp neaga dreptul propriilor cetateni de a urmari programe receptionate prin aceiasi sateliti, din restul lumii", se arata intr-o declaratie comuna a trusturilor de presa, care sustin ca Iranul incalca tratatele internationale in privinta libertatii informatiei.

Iranul cenzureaza Internetul si comunicatiile mobile

De asemenea, un reprezentant al departamentului de stat american sustine ca retelele telefonice si serviciile de SMS au fost blocate, iar accesul la Internet a fost restrictionat, Iranul fiind pe punctul de a instaura o "blocada informationala totala".

Mai mult, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, sustine ca Google si alti furnizori de servicii pe Internet au fost blocati, in Iran.

Organizatia Reporteri fara Frontiere a confirmat aceste informatii, precizand insa ca utilizatorii de Internet din Iran stiu sa ocoleasca cenzura guvernului si vor reusi sa ramana informati.

Ahmadinejad: Iranul este stat nuclear

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Iran bruiaza BBC, #Iran bruiaza presa straina, #cenzura presa Iran , #stiri externe