Ziare.com

Islanda vrea sa interzica circumcizia rituala, in ciuda protestelor iudeilor si musulmanilor

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 20:20

   

Islanda vrea sa interzica circumcizia rituala, in ciuda protestelor iudeilor si musulmanilor
Islanda este pe punctul de a deveni prima tara europeana care interzice circumcizia rituala, desi masura a fost criticata pentru ca ar incalca libertatile religioase.

Legea, aflata in prezent in Parlament, propune o pedeapsa cu inchisoarea de pana la sase ani pentru oricine realizeaza o circumcizie din alte motive decat cele medicale.

Proiectul a starnit un val de nemultumiri in randul mai multor lideri religiosi din Europa. Multi evrei si musulmani se tem ca aceasta problema ar putea deveni un punct de plecare pentru antisemitism si islamofobie, amintind de tensiunile create pornind de la vesmintele religioase.

Reinhard Marx, cardinal al Germaniei, membru al Consiliului celor 8 cardinali si presedinte al Consiliului Episcopilor din Uniunea Europeana (COMECE), a spus ca aceasta lege este un "atac periculos" la libertatea religioasa.

Textul legii arata ca circumcizia baietilor le incalca drepturile si este incompatibila cu conventia drepturilor copilului a Natiunilor Unite. In plus, este facuta o comparatie cu mutilarea genitala feminina, deja interzisa in multe tari din Europa.

Circumcizia este facuta fara anestezie si, de multe ori, in "case care nu sunt sterile, nu de doctori, ci de lideri religiosi", potrivit textului.

"Exista un risc mare de infectie, in aceste conditii, care poate duce la moarte".

Este recunoscut faptul ca atata vreme cat parintii au dreptul sa isi indrume copiii privind apartenenta religioasa, "acest drept nu poate depasi dreptul copilului".

Baietii care doresc sa fie circumcisi din motive religioase sau culturale o pot face cand ajung la varsta la care "vor intelege ce presupune o astfel de interventie".

Populatia Islandei este de aproximativ 336.000 de locuitori si cuprinde mici comunitati de evrei si musulmani. Estimativ, aici traiesc 250 de evrei si 1.500 de musulmani.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5801 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Au belit-o islandezii astia .

.

 

pai la ilici-bercovici-isaresku morcovul e curatat de coaja...

sa vina la rromanica unde isaresku le face gratos morcovul....le da si un lingou de aur daca sunt iudei...

Au de-capotat-o

Este termenul corect.

"Belire" inseamna jupuirea totala pielii, adica o forma de executie, practicata de chaldeeni, babilonieni, azteci, mayasi, incasi.

Prin extensie, se practica termenul si in domeniul sexual, in limbaj informal.

Am avut revelatia sensului real de "belire" cand il vedeam pe bunicul jupuins (belind) un tei ca sa faca franghii.

Eu, bucurestean fiind, cunosteam termenul de "belire" in sensul strazii, primul dascal in sexologie pentru noi, toti.

In fine, ca sa incehei dizertatia scurta, esrte vorba de o de-capotare definitiva.

Spre deosebire de de-capotarea provizorie care vine de la sine, si repetitiv (fie cat mai mult !) in decursul actiunii normale in "chestiunea" femeii.

In fine, ideea de-capotarii (belirii) definitive a capatat conotatii religioase, ca reactie empirica la situatia din deserturile de unde au plecat neamurile semitice :

Lipsa de apa, deci igiena precara, la organul de-capotat (belit), care cauza dese fimoze, si care se soldau de multe ori cu taierea de necesitate (scurtare0 madularului non-belit de mic.

Ideea ar fi ca, acum cand exista apa si sapun sa se fi renuntat la operatie.
Dar ce te faciu cu parintii ?

Ca ala mic (copilul, adica, nu organul) nu poate decide atunci!
Asa ca mai este mult de de-zvelit (de-capotari si/sau beliri ideatice) sensuri si pareri in public.

Cine se incumeta sa mai "dez-lipeasca"idei in chestiunea ?

Ca in reclama, acum este momentul, a inceput marea dez-lipeala.

Inca un succes al democratiei : acum putem dez-lipi, beli, de-capota (idei, pareri, nu altceva) in public.

Dar, pe caleas democratica in curs de trei decenii, se va ajunge sa fie legala si de-capotarea, belirea, organului in public.

Cei care umbla dezbracati, dar cu o pelerina, palton, etc. si se dezvelesc brusc - surpriza, de - in fata femeilor, copiilor sunt menestreli ai noii directii mondiale, induse de unii, altii.

ce medievali sunt mai rau ca orban !

cum domne se poate asa ceva,si astia sunt crestini ortodocsi?aoleu ce medievali sunt cum sa nu imbratiseze valorile galactice islamice?o sa ajunga ca polonia si ungaria si america cu trump daca urmeaza calea asta!pai nu vor sa aiba si ei atentate zilnice ca'n suedia?si violuri in grup ca'n germanistan?sau poate stare de necesitate si armata pe strazi ca'n francarabia?

 

Ce nu inteleg

Vi intr-o tara,care te primeste,pe baza ca la tine sunt razboie si viata iti este in pericol.Esti tratat ca toti cetatenii acestei tari.Imediat sari in sus,uiti unde esti,ca ti s-au incalcat drepturile.Nu e mai bine sa te duci tu de unde ai venit...unde o sa ti se respecte drepturile.Normal aceasta operatie ar trebui facuta dupa 20 ani,ca individu sa poata alege singur,daca este de acord.Este luat de copil,deci el nu poate sa decida......Nu trebuie uitat ca Islanda este o tara mica,cu populatie mica si care lupta din rasputeri sa isi pastreze integritatea culturala....am apreciat din totdeauna determinarea acestui popor,care a facut tot ce s-a putut,sa scape de datoriile externe,cauzate de importu de petrol.A trecut pe hidrogen,produit de centrale care lucreaza gratuit,cu apa fierbinte care iese din pamant.La inceput marile companii petroliere,au sarit, ca nu au voie as faca asta,dar cand au vazut determinarea...s-au bagat asociati....Europa ramane crestina,pana la noi ordine si daca vrei sa traiesti in pace,trebuie sa o respecti.....

 

Islandezii sunt niste ciudatzi...

... dar au tot dreptul sa fie, la ei acasa.

Ocazional, mai au si idei foarte bune; de exemplu, atunci cand au decis sa-si bage bancherii la puscarie... si acum ! :)

https://www.huffingtonpost.com/stefan-simanowitz/iceland-has-jailed-29-bankers_b_8908536.html

 

Parlament Islanda: "acest drept nu poate depasi dreptul copilului"

"Este recunoscut faptul ca atata vreme cat parintii au dreptul sa isi indrume copiii privind apartenenta religioasa, "acest drept nu poate depasi dreptul copilului"." Spune Parlamentul Islandei.

Pe același model de gandire, putem spune la fel:
"Este recunoscut faptul că atata vreme cat cuplurile de același sex au dreptul să se căsătorească, "acest drept nu poate depăși dreptul copilului" la a trăi așa cum a fost conceput, născut și crescut, de femeie și bărbat. Acest drept al adopției dat de Parlamentul Islandei cuplurilor de același sex, depășește dreptul copilului.

Islanda a fost una dintre primele țări din lume care a legalizat căsătoria intre persoane de același sex. Legea a intrat in vigoare la 27 iunie 2010.

Inainte de legalizarea căsătoriei, deci atunci cand era in vigoare parteneriatul civil intre persoane de același sex, in 2006, parlamentul a votat in unanimitate să acorde cuplurilor de același sex aceleași drepturi ca și cele heterosexuale la adopție, ca părinți.

INTREB,
din 2006 dreptul acordat in unanimitate de Parlamentul Islandei, cuplurilor de același sex să adopte copii, nu incalcă dreptul copilului, conceput, născut, uneori crescut, mulți ani pană la adopție, in familia alcătuită din femeie și bărbat?

Unde este dreptul copilului de a nu fi traumatizat iremediabil, cu consecințe nefaste asupra intregii lui vieți, prin obligația de a trăi nu doar intr-o religie pe care nu și-o alege el singur, ci printr-un modele de cuplu total străin de cel in care a fost conceput, născut, și in care a trăit pană la adopția, de două mame sau doi tați?

Această incălcare grosolană a dreptului copilului, este făcută chiar de Parlamentul care acum aduce in discuție "dreptul copilului" pentru a schimba cea mai veche religie monoteistă, iudaică, după ce a lovit direct la temelia religiei creștine, fără a mai ține cont de "dreptul copilului".

Deși istoria de mii de ani, a sute și sute de milioane de evrei, răspandiți in toată lumea, a demonstrat practic că circumcisia nu este un risc de m.oarte, nici măcar o traumă sau suferință care să afecteze viața copiilor evrei deveniți maturi.

Parlamentul Islandei m.oare de grija celor 250 de evrei care trăiesc in țara lor, incercand să schimbe religia iudaică. cred că vă este clar că este un precedent care va fi preluat de multe alte țări, la fel ca și adopția copiilor de către cuplurile de același sex.

In fine, chiar și așa, poate că in circumcisie, "Exista un risc mare de infectie… care poate duce la moarte", cum susține Parlamentul Islandei. Dar, de ce nu a avut Parlamentul, aceeași grijă și in cazul aprobării adopției unui copil de către cupluri de același sex… adopție care duce la m.oarte. La m.oartea sufletului, prin trauma sufletească, psihică și morală.

 

o lume fata religie

ar fi cea mai buna lume posibila; cele mai mari crime in istorie s-au facut - si se fac - in numele religiei; adica prietenul meu imaginar e mai bun decit prietenul tau imaginar - si harst capul necredinciosului! indoctrinarea religioasa e cea mai mare trauma pe care o poate suferi un copil caruia de ex. i sa spune ca daca nu invata sau mai stiu eu ce nu face o sa arda in focurile ghenei; dar dumnezeul asta te iubeste! si cukmea, are nevoie si de bani, de multi bani! ipocritilor!

Hop si tu pe langa subiect... :)

Ma distreaza cum totzi ateii se cred invariabil mai desteptzi ca tot restul lumii... si nu sunt. E suficient sa le citesti "productziile" si te umfla rasul... :)

Circumcizia este una din cele mai primitive forme de mutilare!

Invocarea "libertatilor religioase"nu poate fi admisa pentru practici care ating integritatea corporala,mai ales ale unor copii fara posibilitate de optiune!
In India se practica arderea pe rug a sotiilor vii odata cu sotul decedat!
Interzicerea acestei practici atinge libertatile religioase"
Aceste liberatati le refera la credinta si nu la dreptul de mutilare fizica!
Daca circumcizia era interzisa la evrei inainte de lagarele de exterminare nazista multi evrei scapau cu viata!Teo

 

Dreptul la adopție a copilul de către cupluri de același sex

este cea mai monstruoasă formă de mutilare, sufletească, psihică, morală, care a existat vreodată in istoria omenirii.

Circumcizia nu e primitivă, ci foarte veche, de cand lumea la evrei, fiind un semn intre ei și Dumnezeu. Aș ințelege orice schimbare dacă ar veni din interiorul evreilor. In mod normal ei sunt singurii indreptăți-ți să practice sau să refuze acest ritual al religiei lor, iudaismul.

Aflarea in treabă a Islandei, care se face prima țară vinovată in distrugerea celor mai nevinovate suflete, cele ale copilașilor, de a fi adoptați de cupluri homosexuale și lesbiene, este de o perversitate pe măsură.

Se dau "loviți" de suferința copilului evreu la circumcizie, dar omoară fără milă, sufletele gingașe ale tuturor copiilor din intreaga lume, indiferent de naționalitate, religie, condiție socială, etc., pentru satisfacerea plăcerii celor mai mizerabile asocieri umane.

Ai auzit de m.oartea sufletelor? Probabil că nu ai mai fi atat de "șocată" de o circumcizie, in comparație cu ceea ce le-au făcut acești ciudați, copiilor prin adoptarea deciziei de a fi adoptați de homosexuali și lesbiene.

"Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau?" (Mat.16:26)

"Cri-Cri, toamna gri, nu credeam c-ai sa mai vii"

Se plangea zgribulit de toamna rece si grabita, greierele lui Toparceanu,
Asa si eu, eram demult neplacut surprins de atitudinea multor postaci pe ziare.com .

Dar, spre deosebire de greiere care era speriat de toamna grabita, eu sunt bucuros, placut surprins de reactia normala (Nu mai credeam !) a tuturor postacilor.

Deci, sunt oameni normali, numai cand imbraca haina (uniforma ?) de postaci cu diverse linii (ordine ?) ideologice care - nu-i asa - vin din "interiorul lor intern" se dezbraca de caracter.

Intrand in fond (nu intomsionand in fundul sotilor homo sau oroare ! al copiilor "adoptati") sa analizam metodic situatia.

Pe de o parte - in adevar - Islanda face bine ca interzice - pe teritoriul ei - asemenea practici barbare.

Pe de alta, decizia de a permite lui babardell-people de a se casatori legal si de a adopta copii fragezi care sa devina implacabil litttle babardell-people, arunca grave indoieli asupra adevaratei determinari de a interzice circumcizia.

Da ! Inseamna ca decidentii "discreti" din Islanda sunt din parohia babardell-people.
De ce ?
Pai, operatiunea subtiaza memebrul penetrant.
Ei prefera mai gros.

Iar actiunea contra bancilor poate avea - ca orice actiune "politica" din prezent, mai multe determinari, care de care mai perfida :

- un experiment, ca si cele din Olanda, Suedia, Norvegia, tari cobai.

- operatiuni sepia, sa ascunda alte actiouni viitoare.

- etc., etc., nu are sens sa ne danm cu presupusul.

Doar sa nu mai credem nimic si astfel sa ne feerim - atat cat se poate - de ce ne pregatesca un ii, noua si copiilor nostri.
O rezerva prudenta este - pw termen scurt - mult mai eficienta decat o atitudine :

la fiecare atitudine, ei, au deja pregatita o re-actie ticaloasa.

Pe termen lung, nu ne mai ramane decsat speranta ca, asa cum Creatorul si cei de langa el, va pune stavila Celor Rai.

In fond tot Creatorul a creat si Dracii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor