Israelul exclude un atac asupra Iranului fara o "coordonare' cu americanii

Sambata, 16 Mai 2009, ora 16:06
614 citiri
Israelul exclude un atac asupra Iranului fara o "coordonare' cu americanii

Israelul exclude un atac asupra reactoarelor nucleare ale Iranului in lipsa unei coordonari cu Washingtonul, a afirmat sambata viceministrul israelian de externe, Danny Ayalon, citat de AFP.

"Nu-mi pot imagina un atac asupra Iranului lansat fara o coordonare in prealabil cu americanii", a declarat Ayalon intr-o reuniune publica la Beersheba, citat de cotidianul online Y-Net. "Avem nevoie de americani atat din punct de vedere logistic, cat si pentru apararea noastra la nivel international, dupa un astfel de atac", a adaugat oficialul israelian.

Potrivit postului public de radio israelian, liderii de la Ierusalim i-au promis dierctorului CIA, Leon Panetta, care a sosit in secret in capiatala israeliana in urma cu doua saptamani, ca Israelul nu va lansa niciun atac asupra Teheranului fara avizul Statelor Unite.

Israelul este ingrijorat de dialogul pe care administratia lui Barack Obama intentioneaza sa-l lanseze cu Iranul cu privire la programul sau nuclear si doreste ca negocierile sa aiba o limita de timp.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care va sosi luni la Casa Alba, considera programul nuclear iranian drept o "amenintare existentiala" la adresa tarii sale.

#atac Israel Iran, #Israel SUA Iran , #stiri externe