Italia a cerut bani de la UE pentru integrarea rromilor

Marti, 27 Mai 2008, ora 09:27
1198 citiri
Italia a cerut bani de la UE pentru integrarea rromilor

Guvernul italian a solicitat fonduri UE pentru integrarea rromilor, bani pe care Roma i-a cerut in premiera cu aceasta destinatie.

Noul Guvern italian a cerut fonduri UE pentru integrarea rromilor, sume care se ridica la zeci de milioane de euro, spre deosebire de Guvernul precedent, a declarat ministrul italian de Externe Franco Frattini, dupa o discutie cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, relateaza agentia APCOM.

Ministrul italian de Externe, fost comisar european pentru Justitie, a subliniat ca noua directiva europeana privind repatrierea imigrantilor ilegali, pe care Uniunea Europeana urmeaza sa o aprobe in curand, prevede expulzarea celor care nu respecta legea.

Seful diplomatiei italiene a mai spus ca UE va adopta o directiva pentru a combate munca la negru, care ar putea fi adoptata "in timpul presedintiei franceze a Uniunii Europene si care va fi foarte utila Italiei".

Frattini sustinuse, anterior, ca "Italia este singura tara europeana care nu a cerut fonduri UE pentru integrarea rromilor". "Luati in considerare faptul ca Spania a obtinut 60 de milioane de euro in acest sens in ultimii ani", a subliniat el.

Potrivit mai multor oficiali de la Bruxelles, liderii italieni au dat dovada de o lipsa totala de pregatire in ceea ce priveste problema rromilor, neluand masuri pentru integrarea comunitatile rrome, instalate in tabere la periferia marilor orase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#Italia, #rromi, #bani, #rrom, #expulzare, #Franco Frattini, #nomad , #stiri externe