Iuscenko are o favorita noua, de aceasta data bruneta

Luni, 16 Martie 2009, ora 17:29
1695 citiri
Iuscenko are o favorita noua, de aceasta data bruneta

Nu este un secret pentru nimeni ca, atunci cand s-a lansat in politica, Iulia Timosenko a fost sustinuta de actualul presedinte, Viktor Iuscenko.

La un moment dat, relatiile dintre cei doi s-au racit vizibil, dupa care au devenit adversari "pe fata".

A urmat o alta blonda, Raisa Bogatareva, secretarul Consiliului pentru securitate si aparare nationala din Ucraina, care il insotea in toate deplasarile externe. Din motive necunoscute pentru ziaristi, si doamna Bogarareva a cazut intr-un fel de "dizgratie".

Presa rusa scrie ca seful statului de la Kiev si-a gasit o alta protejata politica, ce-i drept mai putin aratoasa decat Timosenko.

Noua preferata este Inna Bogoslovskaia. La fel ca cea precedenta, secretarul Consiliului pentru securitate si aparare nationala Raisa Bogatareva, Inna este o fosta tovarasa de idei a lui Viktor Ianukovici, liderul partidului de opozitie 'Partidul Regiunilor'.

Bogoslovskaia conduce partidul 'Vece', apropiat lui Ianukovici. Tocmai pe Bogoslovskaia a invitat-o Iuscenko la reuniunea Consiliului pentru securitate si aparare nationala, in cadrul careia a incercat sa anuleze acordurile in domeniul gazului semnate cu Rusia, informeaza cotidianul rus Izvestia.

Bogoslovskaia si Iuscenko au lansat la unison critici la adresa Iuliei Timosenko, premierul tarii, acuzand-o ca ar fi incheiat acorduri cu Moscova, tradand interesele nationale ale tarii.

La finalul acestui 'smotru' aplicat de noua favorita, ministrul ucrainean al energeticii, Iuri Prodan, a declarat ca nu a mai auzit niciodata un limbaj atat de colorat. Din acest motiv, Prodan nu a mai dorit sa participe la reuniuni ale Consiliului de securitate.

Apropiatii Iuliei Timosenko sunt socati de faptul ca Iuscenko si-a ales drept favorita o veche adversara a Iuliei, care a dus cu aceasta ani de zile un 'razboi al cositelor negre si blonde'.

Bruneta Bogoslovskaia are aceeasi varsta cu blondina Timosenko. Ambele s-au nascut in 1960, ambele in regiuni rusofone. Ambele au absolvit cu brio facultatea: Iulia - cea economica, Inna - cea juridica. Ambele au demarat inca in anii 1990 propriul business: Iulia - in domeniul gazului si al benzinei, Inna a intemeiat la Harkov una dintre primele firme juridice.

Ambele doamne au devenit deputate, ambele au lucrat in guvern - Iulia ca vicepremier, Inna - ministru al Justitiei -, ambelor le-au fost acordate ordine bisericesti (Iulia - ordinul Sfintei marii Mucenite Varvara; Inna - al Sfintei Anna). Ambele sunt oficial casatorite, ambele au fete.

Mizand pe bruneta, Iuscenko s-a decis sa faca o schimbare, scriu jurnalistii rusi. Presedintele ucrainean a dat pentru prima data publicitatii o decizie secreta a Consiliului de securitate nationala. Lui Viktor Iuscenko nu i-a placut nici pretul la gaz, pe care il considera cel mai ridicat in Europa, nici faptul ca la un acord cu Rusia a ajuns Iulia Timosenko si nu el.

In decizia Consiliului de securitate, 'Despre masurile urgente menite sa asigure securitatea energetica a Ucrainei', se spune ca principalul risc la adresa Ucrainei il constituie 'determinarea unilaterala de catre premier a directivelor pentru delegatia ucraineana si a o serie de conditii ale contractelor semnate'.

Pretul la gaz negociat cu Moscova nu este, in opinia lui Iuscenko, intemeiat, nu corespunde realitatilor ucrainene si mai ales contravine directivelor presedintelui. Consiliul de securitate l-a insarcinat pe procurorul general al Serviciului de securitate al Ucrainei sa verifice legitimitatea acordurilor semnate cu Moscova.

Consilierii Iuliei Timosenko au replicat la atacurile lui Iuscenko, declarand ca presedintele 'a discreditat Consiliul de securitate nationala si insasi functia de presedinte'. In ceea ce priveste limbajul fara perdea al noii sale favorite, acesta 'a facut de ras puterea ucraineana', la fel ca si Consiliul de securitate, Bogoslovskaia nefacand parte din acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Inna Bogoslovskaia, #Iulia Timosenko, #Raisa Bogatareva , #stiri externe