Jaful Secolului: 25 de milioane de euro, furati din centrul Parisului

Marti, 30 Martie 2010, ora 22:50
6853 citiri
Jaful Secolului: 25 de milioane de euro, furati din centrul Parisului

Patru spargatori profesionisti au reusit sa fure circa 25 de milioane de euro dintr-o sucursala a bancii Credit Lyonnais, din centrul Parisului, in care au intrat sapand un tunel.

Patru barbati inarmati cu tarnacoape si o lampa de sudura au sapat un tunel chiar in centrul Parisului, aproape de Muzeul Luvru, prin care au intrat intr-o sucursala a bancii Credit Lyonnais, au spart toate seifurile gasite si au furat bani si bijuterii in valoare totala de circa 25 de milioane de euro, scrie Daily Mail.

Spargatorii l-au legat pe agentul de paza din interiorul bancii, dupa care si-au petrecut urmatoarele sapte ore spargand 200 de seifuri private, pline cu bani, bijuterii si alte valori.

La plecare, spargatorii au provocat un incendiu, care la randul sau a declansat sistemul automat de stingere a flacarilor, inundand in cele din urma intregul subsolul bancii.

Presa franceza pune lovitura, considerata deja Jaful Secolului, pe seama unei bande de spargatori porecliti Termitele, dupa modul de operare folosit si in alte jafuri de proportii reduse.

"Tunelul a fost descoperit duminica dimineata de un angajat al bancii, insa hotii plecasera demult. Sunt o banda de profesionisti", sustin achetatorii.

Tunelul prin care Termitele au intrat in banca Credit Lyonnais

Judecand dupa grosimea peretilor prin care au trecut spargatorii, acestia ar fi sapat cateva zile inainte sa ajunga in subsolul bancii.

Banca era inchisa de cateva saptamani pentru lucrari de modernizare si automatizare, insa cutiile cu valori nu au fost mutate in aceasta perioada, iar intreaga cladire a fost complat parasita in weekend, existand un singur agent de paza, imobilizat de spargatori.

Politistii cred ca hotii au reusit sa intre in banca sambata seara, in jurul orei 19:00, unde au ramas pana a doua zi dimineata.

Jaful este copia fidela a unei alte lovituri celebre, cazul Spaggiari, data la Nisa, acum 30 de ani, cand o echipa de spargatori condusi de Albert Spaggiari au sapat vreme de doua luni un tunel prin care au intrat intr-o sucursala a bancii Societe Generale.

Hotii si-au petrecut atunci patru zile golind in liniste 400 de cutii de valori ale bancii, din care au furat circa opt miliarde de euro, iar la plecare le-au lasat politistilor mesajul: "Fara ura, fara violenta, fara arme".

Citeste si:
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Legea privind datele deschise, aprobată de Guvern. Noile reglementări vor aduce un plus de trasparență în administrația publică
Guvernul României a aprobat, joi, 27 ianuarie, Legea privind datele deschise şi reutilizarea informaţiilor din sectorul public, care va aduce o comunicare mai bună a cetățenilor cu...
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer...