Jaful Secolului: 25 de milioane de euro, furati din centrul Parisului

Marti, 30 Martie 2010, ora 22:50
7588 citiri
Jaful Secolului: 25 de milioane de euro, furati din centrul Parisului
foto: AFP

Patru spargatori profesionisti au reusit sa fure circa 25 de milioane de euro dintr-o sucursala a bancii Credit Lyonnais, din centrul Parisului, in care au intrat sapand un tunel.

Patru barbati inarmati cu tarnacoape si o lampa de sudura au sapat un tunel chiar in centrul Parisului, aproape de Muzeul Luvru, prin care au intrat intr-o sucursala a bancii Credit Lyonnais, au spart toate seifurile gasite si au furat bani si bijuterii in valoare totala de circa 25 de milioane de euro, scrie Daily Mail.

Spargatorii l-au legat pe agentul de paza din interiorul bancii, dupa care si-au petrecut urmatoarele sapte ore spargand 200 de seifuri private, pline cu bani, bijuterii si alte valori.

La plecare, spargatorii au provocat un incendiu, care la randul sau a declansat sistemul automat de stingere a flacarilor, inundand in cele din urma intregul subsolul bancii.

Presa franceza pune lovitura, considerata deja Jaful Secolului, pe seama unei bande de spargatori porecliti Termitele, dupa modul de operare folosit si in alte jafuri de proportii reduse.

"Tunelul a fost descoperit duminica dimineata de un angajat al bancii, insa hotii plecasera demult. Sunt o banda de profesionisti", sustin achetatorii.

Tunelul prin care Termitele au intrat in banca Credit Lyonnais

Judecand dupa grosimea peretilor prin care au trecut spargatorii, acestia ar fi sapat cateva zile inainte sa ajunga in subsolul bancii.

Banca era inchisa de cateva saptamani pentru lucrari de modernizare si automatizare, insa cutiile cu valori nu au fost mutate in aceasta perioada, iar intreaga cladire a fost complat parasita in weekend, existand un singur agent de paza, imobilizat de spargatori.

Politistii cred ca hotii au reusit sa intre in banca sambata seara, in jurul orei 19:00, unde au ramas pana a doua zi dimineata.

Jaful este copia fidela a unei alte lovituri celebre, cazul Spaggiari, data la Nisa, acum 30 de ani, cand o echipa de spargatori condusi de Albert Spaggiari au sapat vreme de doua luni un tunel prin care au intrat intr-o sucursala a bancii Societe Generale.

Hotii si-au petrecut atunci patru zile golind in liniste 400 de cutii de valori ale bancii, din care au furat circa opt miliarde de euro, iar la plecare le-au lasat politistilor mesajul: "Fara ura, fara violenta, fara arme".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jaful secolului Paris, #jag banca Paris, #jaf tunel banca Paris , #stiri externe