Jimmy Carter o acuza pe Rice de declaratii mincinoase

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 21:21
1556 citiri
Jimmy Carter o acuza pe Rice de declaratii mincinoase

Fostul presedinte american Jimmy Carter a acuzat-o miercuri pe secretarul de stat american, Condoleezza Rice, ca a facut afirmatii mincinoase dupa intalnirea sa controversata cu reprezentanti ai miscarii islamiste Hamas, relateaza AFP.

Rice a criticat discutiile lui Jimmy Carter cu seful Hamas in exil, Khaled Meshaal, si a spus ca responsabili ai Departamentului de Stat i-au transmis fostului presedinte ca o astfel de intalnire nu va ajuta procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Insa, potrivit unui comunicat al Centrului Carter cu sediul in Atlanta, care vorbeste in numele fostului presedinte american, niciul oficial din administratia americana nu i-a spus fostului presedinte sa nu se intalneasca cu responsabilii Hamas.

"Presedintele Carter are cel mai mare respect pentru secretarul de stat Rice si o considera o persoana cinstita. Totusi, ea continua, poate din neatentie, sa faca o declaratie care nu este adevarata", se arata in comunicat.

"Nimeni din Departamentul de Stat sau din oricare alta institutie a administratiei americane nu i-a spus niciodata fostului presedinte sa nu faca o vizita in Orientul Mijlociu si nici nu i-a sugerat ca nu ar trebui sa discute cu presedintele sirian Assad sau cu lideri Hamas", mai precizeaza comunicatul.

Rice a declarat marti ca "Statele Unite nu trateaza cu Hamas" si ca fostului presedinte Carter i s-a transmis ca "o intalnire cu responsabilii Hamas nu ii va ajuta pe palestinieni".

"L-am sfatuit pe fostul presedinte Carter sa nu mearga in regiune si mai ales sa nu discute cu lideri Hamas", a declarat Rice, cu ocazia unei conferinte internationale despre Irak din Kuwait.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hamas s-a răzgândit: a redus masiv numărul ostaticilor pe care e gata să-i elibereze pentru încetarea focului
Hamas s-a răzgândit: a redus masiv numărul ostaticilor pe care e gata să-i elibereze pentru încetarea focului
Hamas a redus cu mai mult de jumătate numărul ostaticilor pe care este dispusă să îi elibereze în prima fază a unui acord de încetare a focului, a declarat o sursă israeliană apropiată...
Hamas prezintă o contrapropunere pentru acordul privind ostaticii FOTO
Hamas prezintă o contrapropunere pentru acordul privind ostaticii FOTO
Hamas le-a prezentat mediatorilor o contrapropunere pentru un acord privind ostaticii, în cadrul negocierilor indirecte privind războiul din Gaza, a informat ziarul israelian Haaretz, citat de...
#Jimmy Carter, #Condoleezza Rice, #minciuni, #intalnire, #lideri, #Hamas , #stiri externe