JO 2008: O grupare islamista ameninta Olimpiada cu atentate

Joi, 07 August 2008, ora 22:43
1520 citiri
JO 2008: O grupare islamista ameninta Olimpiada cu atentate

O grupare islamista putin cunoscuta a avertizat ca va organiza atentate in timpul Jocurilor Olimpice din China si le-a cerut musulmanilor sa nu participe la activitati care au legatura cu acest eveniment.

"Partidul Islamic din Turkistan (TIP) a transmis o noua amenintare la adresa Jocurilor Olimpice de la Beijing", a anuntat joi o companie americana care monitorizeaza activitatile teroriste, relateaza Reuters.

"Nu calatoriti in aceleasi autobuze, trenuri, avioane, nu stati in aceleasi cladiri sau in orice locuri unde se afla chinezi", avertizeaza TIP intr-o inregistrare video intitulata "Chemare catre natiunea islamica mondiala".

In luna iulie, autoritatile chineze au negat ca aceasta grupare se afla in spatele unei serii de atacuri comise inaintea JO. TIP a dat publicitatii o inregistrare video in care sunt amenintate Jocurile Olimpice si isi asuma responsabilitatea pentru atacurile cu bomba comise in autobuze din Shanghai si Kumning, capitala provinciei Yunnan.

Intr-o noua inregistrare video datata 1 august, o voce "descrie barbaria Chinei fata de musulmani si fata de cei din Turkistanul de Est, justificand jihadul care a fost declansat impotriva regimului comunist", potrivit IntelCenter. Inregistrarea video prezinta logo-ul JO in flacari inainte ca o persoana care tine in mana o pusca AK-47, poarta un turban si are fata acoperita sa vorbeasca in fata unui banner negru pe care scrie in araba: "Nu exista alt Dumnezeu decat Allah, Mohammad este trimisul lui Dumnezeu".

Persoana din inregistrarea video cheama musulmanii sa-si ofere sprijinul financiar, fizic, spiritual si verbal, potrivit IntelCenter

Quarterly Report - Editia 4

Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla campioană olimpică la gimnastică s-a retras și ratează JO 2024
Tripla medaliată cu aur la gimnastică la Jocurile Olimpice, Gabby Douglas, nu va participa la Campionatele SUA, care vor avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie la Fort Worth, Texas, relatează...
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Cursă fabuloasă pentru David Popovici. Românul l-a învins pe campionul mondial, cu un timp fantastic
Înotătorul român David Popovici (19 ani) participă în aceste zile la competiția Mare Nostrum de la Barcelona, unde a reușit în prima zi o performanță excepțională. David Popovici...
#Beijing, #jocurile olimpice, #atentate, #frupare, #islamista , #stiri externe