Cum vrea Joe Biden să stimuleze vaccinarea în SUA. A început cu angajații federali

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 00:11
3045 citiri
Cum vrea Joe Biden să stimuleze vaccinarea în SUA. A început cu angajații federali

Preşedintele american, Joe Biden, a luat joi, 29 iulie, o serie de măsuri pentru a stimula vaccinarea în Statele Unite, printre care obligaţia pentru milioane de angajaţi federali fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri, potrivit unui comunicat al Casei Albe, notează AFP.

Angajaţii federali nevaccinaţi vor avea astfel obligaţia de a purta continuu mască, chiar şi în regiunile unde circulaţia COVID-19 este scăzută, şi să se supună regulat testelor, o dată sau de două ori pe săptămână.

De asemenea, deplasările lor vor fi limitate, potrivit acestui comunicat, difuzat cu puţin timp înaintea unui discurs al preşedintelui american.

Fără a merge până la vaccinarea obligatorie, este, totuşi, o schimbare de atitudine pentru administraţia Biden care până acum a refuzat să asocieze vaccinarea cu orice idee de constrângere, insistând mai mult asupra responsabilităţii individuale şi a mesajelor de încurajare.

Aproximativ patru milioane de persoane sunt angajate în structurile statului federal american, dintre care două milioane de civili.

În ceea ce priveşte armata, preşedintele american a solicitat armatei să se gândească "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militari.

Pe de altă parte, Joe Biden a îndemnat autoritățile locale să plătească 100 de dolari oricărei persoane care se vaccinează, alocând pentru aceasta fondurile de urgență deblocate pentru a face faţă pandemiei.

Statele Unite încearcă să relanseze o campanie de vaccinare care, după un debut răsunător, are tendinţa de a încetini, în contextul în care răspândirea foarte rapidă a variantei Delta îngrijorează autorităţile sanitare.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat, în urmă cu o săptămână, că răspândirea de informaţii eronate legat de Covid-19 pe rețelele de socializare „ucide oamenii”.

Întrebat de un reporter legat de presupusul rol al „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, el a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinați”.

Casa Albă a pus tot mai mare presiune pe companiile de social media pentru a combate dezinformarea.

Citeste si:
Doza a treia de vaccin anti-COVID, recomandată în SUA persoanelor de peste 65 de ani și celor vulnerabile
Doza a treia de vaccin anti-COVID, recomandată în SUA persoanelor de peste 65 de ani și celor vulnerabile
Consilierii Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite au decis să recomande vaccinurile de rapel COVID-19 pentru cetățenii americani cu vârsta de cel puţin 65 de ani...
Arafat susține că hotărârea privind obligativitatea certificatului verde covid nu impune restricții: ”Nu este discriminare”
Arafat susține că hotărârea privind obligativitatea certificatului verde covid nu impune restricții: ”Nu este discriminare”
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că hotărârea de guvern prin care se impune obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi nu...
Sursa: AGERPRES