Ziare.com

Jurnalist arestat la Tiraspol pentru spionaj in favoarea Moldovei

Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 19:49

   

Jurnalist arestat la Tiraspol pentru spionaj in favoarea Moldovei
Jurnalistul Ernest Vardanean de la publicatia "Novii Reghion" a fost arestat miercuri seara la Tiraspol, fiind acuzat de autoritatile separatiste de "inalta tradare" si riscand intre 12 si 20 de ani de inchisoare.

Mandatul de arestare pe numele lui Ernest Vardanean expira sambata. Potrivit Publika.md, in timpul arestului jurnalistului i s-a consfiscat computerul personal.

"Nu stiu daca este viu, nu stiu daca a mancat ceva in acest timp", a declarat sotia jurnalistului, Irina Vardanean, la Publika TV.

"Am participat la multe proiecte impreuna. A fost si la Consiliul Europei, lucreaza din 1988 in Tiraspol. A incercat sa scrie adevarul din Transnistria si a ajuns in miinile securitatii. Autoritatile de la Chisinau ar fi trebuit sa se implice de miercuri seara, nu de azi", a spune Oleg Cristal, jurnalist la Publika TV, si fost coleg al lui Ernest Vardanean.

"Cauza retinerii mentionata de catre serviciile secrete transnistre o reprezinta incalcarea art. 271 din Codul Penal al regiunii transnistrene - spionaj in favoarea Moldovei", a mai precizat Cristal.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 914 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

AJUTATI-L PE JURNALIST!

Pentru ROMANI!In timpul celui de al doilea război mondial Romania a administrat Transnistria dintre Nistru si Bug impărtind-o tot in judete (treisprezece la număr), insă neincorporind regatului provincia, ci punind un guvernator in fruntea ei. Aceste judete erau: Ananiev, Balta, Berezovca, Dubăsari, Golta, Jugastru, Movilău, Oceacov, Odesa, Ovidiopol, Ribnita, Tulcin si Tiraspol. Suprafata Transnistriei romanesti era de 39.733 kilometri pătrati, avind cele 13 judete amintite, 1292 de comune si două municipii, Odesa si Tiraspol. Populatia era in 1942 de 2.326.226, fată de 3.492.552 inainte de război.

 

Traiasca "Copy and Paste"

Ce are articolul cu datele pe care le-ai copiat si postat tu ??

Traiasca "Copy and Paste"

Ce are articolul prezentat aici, cu ceea ce ai copiat si postat tu ??


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor