Jurnalista Natalia Morar este in arest la domiciliu

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 09:18
3006 citiri
Jurnalista Natalia Morar este in arest la domiciliu

Jurnalista Natalia Morar, care a fost printre organizatorii actiunii de protest din 6 aprilie fata de victoria comunistilor la alegerile parlamentare ce avusesera loc cu o zi mai devreme, se afla in arest la domiciliu.

Sotul Nataliei Morar, Ilia Barabanov, scrie pe blogul jurnalistei ca aceasta nu se ascunde de nimeni.

"Natalia Morar nu a fugit in Romania si nici nu s-a refugiat pe teritoriul Ambasadei SUA. La prima solicitare, imediat ce a venit citatia, ea s-a prezentat de bunavoie la Procuratura Generala si a raspuns la toate intrebarile", relateaza Ilia Barabanov.

Potrivit lui Barbanov, in prezent se fac investigatiile, iar dosarul intentat jurnalistei tine de articolul 285 din Codul Penal al Republicii Moldova - organizarea de dezordini in masa.

"Natalia nu-si recunoaste vina. Si speram ca in urma unor investigatii obiective toate pretentiile formulate fata de ea vor disparea. Ea nu este in inchisoare, ci doar in arest la domiciliu, cu mama si fratele si nu are voie sa comunice decat cu rudele foarte apropiate", mai scrie Ilia Barabanov.

Acesta ii roaga pe toti prietenii sa nu o sune pe jurnalista in urmatoarele zile, sa nu-i trimita SMS-uri si nici mesaje electronice.

Intr-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvi, Barabanov este de parere ca durata arestului la domiciliu pentru Natalia Morar nu va depasi zece zile.

Declaratiile lui Ilia Barabanov sunt contrazise insa chiar de Natalia Morar, care este citata miercuri de cotidianul britanic The Guardian cu declaratia ca este obligata sa doarma in fiecare noapte in alta parte, pentru ca politia sa nu o gaseasca.

Jurnalista a spus ca nu a dormit de doua nopti si se muta din apartament in apartament, ca sa nu fie gasita de politie.

"Imi supravegheaza casa, a mea si pe cea a mamei mele. Au intrat in apartamentul meu fara mandat de perchezitie. Daca ma gasesc, ma vor aresta, iar ce se va intampla apoi, nu stie nimeni. Nu am mai vorbit la telefon si nici nu m-am mai conectat la internet de doua zile, de frica sa nu-mi dea de urma".

Este "o ironie", a spus ea, remarcand ca uneltele de care s-a folosit pentru a lansa ceea ce analistii au numit "Revolutia Twitter" ar putea fi acum folosite de politie pentru a o gasi.

Protestele din 6 aprilie au inceput dupa o discutie pe care Morar a avut-o cu sase prieteni intr-o cafenea din Chisinau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Natalia Morar arest, #arest domiciliu Morar, #Moldova revolta Chisinau , #stiri externe
Comentarii
A
AI NOSTRI , ADICA ANTENELE 666+GIP
rank 1
UFFFF ! M-AM SPERIAT CA OANA DOBRE !!