Kim Jong-un anunta ca va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, ora 10:23
1609 citiri
Kim Jong-un anunta ca va consolida arsenalul nuclear al Coreei de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a angajat sa consolideze arsenalul nuclear al Coreii de Nord, in discursul de incheiere a congresului partidului de guvernamant, a informat miercuri agentia de presa KCNA, preluata de France Presse.

"Prin intarirea disuasiunii noastre militare nucleare, trebuie sa facem tot posibilul pentru a construi cel mai puternic aparat militar", a declarat Kim la inchiderea congresului Partidului Muncitoresc Coreean, potrivit agentiei oficiale nord-coreene.

In timpul acestui congres ce a durat opt zile, de doua ori mai mult decat precedentul din 2016, Kim Jong-un a criticat sever Statele Unite, cu cateva zile inainte de investirea presedintelui democrat Joe Biden.

Statele Unite, a spus el, sunt "obstacolul fundamental in calea dezvoltarii revolutiei noastre si principalul nostru dusman".

"Adevarata intentie a politicii lor fata de RPDC nu se va schimba niciodata, indiferent cine vine la putere", a adaugat Kim, folosind acronimul pentru numele oficial al tarii, Republica Populara Democrata Coreeana.

El nu a mentionat numele lui Joe Biden.

Kim a mai declarat ca Coreea de Nord a elaborat planuri pentru a construi un submarin nuclear - o evolutie care schimba datele problemei pe plan strategic. El a citat o lunga lista de armament strategic, dintre care focoase nucleare hipersonice, sateliti militari de recunoastere si rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid.

Programele militare nord-coreene au progresat rapid de cand Kim Jong-un este la putere. Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic test nuclear in aceasta perioada si s-a dotat cu rachete capabile sa atinga intreg teritoriul continental al Statelor Unite.

Continuarea dezvoltarii acestor arme interzise de mai multe rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU a dus la consolidarea sanctiunilor internationale impotriva Phenianului.

In timpul unei parade militare in octombrie anul trecut, Coreea de Nord a prezentat o noua racheta balistica intercontinentala (ICBM) de foarte mari dimensiuni, despre care expertii spun ca este cea mai mare racheta cu combustibil lichid din lume ce poate fi deplasata pe drumuri.

Citeste si:
Coreea de Nord anunță că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune
Coreea de Nord anunță că a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune
Coreea de Nord a testat rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune săptămâna aceasta, a afirmat vineri mass-media de stat, în cadrul...
Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei. Phenianul ignoră propunerile SUA
Coreea de Nord a lansat un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei. Phenianul ignoră propunerile SUA
Coreea de Nord a lansat joi, 27 ianuarie, un „proiectil neidentificat” în Marea Japoniei, a afirmat armata sud-coreeană, scrie AFP. Dacă s-ar confirma, ar fi al şaselea test militar...
Comentarii
alfabeta
rank 5
Din "surse" sigure Kim Jong-un a fost declarat mort...