La Republicca : Italia nu cedeaza presiunilor UE in materie de imigratie

Vineri, 23 Mai 2008, ora 02:17
1444 citiri
La Republicca : Italia nu cedeaza presiunilor UE in materie de imigratie

Actiunile Europei legate de unele aspecte ale pachetului de masuri privind securitatea sunt inoportune. Asa sustine ministrul Italian de Interne Roberto Maroni, citat de La Republicca.

"Nu intentionam sa cedam deloc in fata acestor presiuni", a spus ministrul de la Palatul Viminale subliniind ca raspunsul la grijile cetatenilor este prioritar pe agenda guvernului.

Maroni declara ca 90% dintre italieni sunt de acord cu masurile prevazute de guvern. Prin urmare, nu va facut nici un pas inapoi in ce priveste introducerea delictului de imigrare clandestina si nici nu exista probabilitatea introducerii unor diferentieri, cum parea sa se intample zilele trecute, in cazul ingrijitoarelor.

"E imposibil si absurd sa ne gandim la diferentierea categorii sociale de imigranti", declara ministrul, citat de La Repubblica.

Ministrul de interne a respins si observatiile celor care considera ca introducerea delictului imigratiei clandestine va avea drept efect colateral o ulterioara suprapopulare a inchisorilor.

Corierre della Sera : Problema romanilor, in curtea UE

Europa atentioneaza Italia in legatura cu problema romilor. Comisia Europeana ''condamna ferm orice tip de violenta asupra romilor'', declara raspicat comisarul european pentru ocuparea fortei de munca.

Vladimir Spidla a specificat faptul ca Europa "respinge orice idee de asociere a romilor cu criminalii". Spidla a lansat un apel statelor membre, solicitandu-le sa dea exemple de combatere a rasismului si a xenofobiei si sa-i condamne pe toti cei vinovati de atacurile comise asupsra aceste comunitati.

Seful grupului parlamentar al socialistilor europeni din cadrul Parlamentului European, germanul Martin Shultz i-a subliniat lui Franco Frattini ca doreste sa evite ca dezbaterile asupra problemei romilor "sa devina un teren de confruntare cu guvernul italian".

In plus, oficialul a declarat ca "nu este vorba de intentia de a ataca pe cineva", pentru ca "nu este o problema care a aparut odata cu actualul guvern, ci una care exista de mai mult timp". Este vorba de abordarea acestei probleme la nivel european si de gasirea unei solutii pentru depasirea ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#Italia, #UE, #imigratie, #presiuni , #stiri externe