Lavrov: Colaborarea Rusiei cu America Latina nu vizeaza o ofensiva in SUA

Luni, 17 Noiembrie 2008, ora 18:16

   

Lavrov: Colaborarea Rusiei cu America Latina nu vizeaza o ofensiva in SUA
Cooperarea Rusiei cu America Latina "nu este indreptata impotriva niciunei tari terte", a declarat, luni, Serghei Lavrov, seful diplomatiei ruse, facand aluzie la Statele Unite.

SUA s-au aratat recent ingrijorate de intensificarea relatiilor Moscovei cu Venezuela si Cuba, relateaza AFP.

Aceasta cooperare "nu este indreptata impotriva niciunei tari terte si nu depinde de conjuctura politica", a subliniat Lavrov intr-un interviu acordat agentiei RIA Novosti.

"Motivul principal al acestei cooperari este convergenta intereselor noastre", a explicat el.

Echipamentele militare livrate de Rusia tarilor din America Latina vor fi doar "defensive", a dat asigurari Lavrov. "Cooperam militar in mod transparent, ne respectam strict toate obligatiile internationale", a spus el."Rusia si tarile din America Latina sunt aliate in crearea unei noi ordini mondiale, cu mai multa securitate si justitie, in rezolvarea problemelor importante cu care ne confruntam in prezent pe baza unor norme si principii de drept international (...) si a consolidarii rolului ONU", a subliniat ministrul rus.

Rusia si America Latina sunt impotriva "tentativelor de abordare unilaterala" si sustin "principiul neingerintei in afacerile interne ale statelor suverane" si "solutionarea crizelor si conflictelor pe calea negocierilor", a mai spus Lavrov.

"Intensificarea cooperarii politice, economice, stiintifice si culturale cu tarile din America Latina si Caraibe este una dintre prioritatile de politica externa ale Rusiei", a adaugat ea.

Lavrov incepe luni o vizita in Portugalia, inaintea unui turneu in America Latina, in cadrul caruia va vizita pentru prima oara Columbia si Ecuadorul si va participa la Forumul de cooperare economica Asia-Pacific (APEC).

Presedintele rus Dmitri Medvedev va merge si el in turneu in America Latina intre 22 si 27 noiembrie, pentru a participa la Forumul APEC. El va efectua vizite in Venezuela si Cuba, ambele inamice declarate ale Statelor Unite.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1024 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Duncan
rank 5
Aaaah,
deci colaborarea SUA cu Cehia sau Polonia e automat indreptata impotriva Rusiei, dar colaborarea Rusiei cu tarile Sud-Americane nu prezinta nici o problema.
Lavrov asta e nesimtirea intruchipata.

tz, tz, tz ...
Mitu Neador.
rank 1
Exact pe dos.
Asa cum nu-i doare gura pe americani sa declare ca scutul nu are nimic cu Rusia,tot asa si rusii colaboreaza cu unii din America de Sud,sa se apere de atacul cu rachete venite de la niste teroristi din Patagonia.
Subtire propaganda din ambele parti.
Duncan
rank 5
Nu chiar
Macar Americanii au un motiv cit de cit credibil pt. scututl ANTIracheta: DEFENSIVA impotriva Iranului si altor tari din zona respectiva. Rusii de ce se tem taman in America de Sud ?
Lasind asta la o parte, eu vroiam doar sa subliniez ipocrizia nemarginita a rusilor in acest caz.
vasile2
rank 1
RUSIA E DISPERATA SASI ARATE IMPORTANTA IN LUME,,,,,,
CU CHITEVA kALASNICOVURI EXPORTATE SI CHITEVA TRATATE,,,,isi arata doar o palida reactie,,,oricum Cuba si Venezuela vor dispare in max.3 ani ca tari cu regimuri marxiste,,,,rusia va ramane la fel inca 200 de ani daca va mai exista ca ideologie,,,doar o revolutie autentica o mai poate salva de la bolsevism,,,,,inca chiteva generatii,,,,,
Umilul
rank 1
Ce destept e Vasssileee
Stii toate dedesubturile politicii mondiale, este? Esti toba de carte, imaginatie si filme. Hai sa ne dam si noi cu presupusul.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor