Le Figaro: Bulgaria europeana este inca sub influenta Rusiei

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 22:56
2440 citiri
Le Figaro: Bulgaria europeana este inca sub influenta Rusiei

Bulgaria, desi este membra a Uniunii Europene din 2007, nu a reusit inca sa scape de influenta fostului frate mai mare comunist, sustin jurnalistii francezi de la Le Figaro.

"Modul sau de a fi, de a trai, de a face comert aduce aminte de Rusia (...) In ambasadele europene la Sofia exista un cor de diplomati cu acelasi discurs: Mafiotii, nu exista Justitie! Nu vrem un model rusesc in Uniunea Europeana", scriu jurnalistii francezi intr-un amplu material despre tarile nou intrate in Uniunea Europeana.

In acest context, francezii mai scriu ca toate celelalte tari europene care au aderat la Uniunea Europeana dupa 2004, incepand cu Lituania sau Estonia si terminand cu Slovenia sau Romania, au intors de mult spatele Rusiei.

Bulgaria trece drept o tara din Estul indepartat, care nu poate fi totusi comparata cu Romania sau Ungaria.

Tara vecina este totusi comparata cu Republica Congo. Cu toate acestea, jurnalistii publicatiei din Hexagon recunosc faptul ca Sofia nu se poate compara cu Pointe-Noire, al doilea mare oras din Congo, fiind totusi mai dezvoltata decat Bucurestiul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
#Bulgaria, #Congo, #Romania, #Rusia , #stiri externe