Lege necrutatoare in Vietnam: 9 femei si 21 de barbati, condamnati la moarte

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 14:03
4183 citiri
Lege necrutatoare in Vietnam: 9 femei si 21 de barbati, condamnati la moarte
Foto: DailyMail

Treizeci de traficanti de droguri au fost condamnati la moarte in Vietnam pentru traficarea a mai mult de 12 tone de heroina in cel mai mare caz de acest gen cunoscut de tara comunista.

21 de barbati si noua femei, toti vietnamezi, au fost gasiti vinovati de trafic de droguri, in timp ce alte 59 de persoane din acest dosar au fost condamnate la multi ani de detentie, relateaza Daily Mail.

Fiecare acuzat a aparut flancat de cate doi ofiteri de politie la procesul public din provincia Quang Ninh, care n-a avut loc intr-o sala de judecata, ci in curtea unui centru de detentie.

"Acest proces a fost cel mai mare care a avut loc vreodata in Vietnam, in ceea ce priveste numarul de acuzati, numarul de condamnati la moarte si cantitatea de heroina tranzactionata", a declarat presedintele completului de judecata, Ngo Duc.

El a adaugat ca "din cauza numarului mare de inculpati si a gravitatii cazului, procesul, care a durat 17 zile, a avut loc in inchisoare".

Anchetatorii au declarat ca inculpatii faceau parte din patru retele internationale, care se ocupau cu traficul de heroina si alte droguri si care actionau din 2006 in tarile vecine Vietnamului, Laos si China.

"Toti inculpatii sunt vietnamezi si majoritatea sunt din provincia din nord-vestul Vietnamului" a declarat pentru AFP grefierul Nguyen Trung Hieu.

Regiunea de nord-vest, care se invecineaza atat cu China cat si cu Laos, este slab dezvoltata si populata de un mozaic de grupuri etnice minoritare.

Politia a descoperit retelele de traficanti in august 2013, facand arestari in masa si confiscand cantitati mari de droguri.

De asemenea, au fost confiscate 20 de masini de lux si zeci de arme in timpul operatiunii, a consemnat mass-media de stat.

In Vietnam actioneaza una dintre cele mai stricte legi privind drogurile. Pastrarea a peste 600 de grame de heroina sau 20 de kilograme de opiu presupune pedeapsa cu moartea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#pedeapsa cu moartea Vietnam, #proces heroina Vietnam, #condamnare la moarte droguri , #stiri externe