Mahmoud Ahmadinejad: Israelul va disparea de pe harta

Luni, 02 Iunie 2008, ora 14:20
2816 citiri
Mahmoud Ahmadinejad: Israelul va disparea de pe harta

Presedintele iranian a declarat, luni, ca Israelul va disparea, in curand, de pe harta si ca Statele Unite se vor confrunta, de asemenea, cu distrugerea.

Mahmoud Ahmadinejad a sustinut un discurs la o reuniune cu oaspeti straini, cu ocazia marcarii a 19 ani de la moartea liderului iranian revolutionar ayatollahul Ruhollah Khomeini, in 1989, relateaza Reuters.

"Ar trebui sa stiti ca regimul sionist criminal si terorist, care are o istorie de 60 de ani de jafuri, agresiuni si crime, a ajuns la finalul activitatii sale si in curand va disparea de pe scena geografica", a declarat el.

Referindu-se la SUA, Ahmadinejad a afirmat ca a inceput era declinului si distrugerii "puterii satanice".

Opozitia fata de Israel este un principiu fundamental al Iranului, care sustine militantii palestinieni.

In 2005, Ahmadinejad a declarat ca Israelul ar trebui sa fie "sters de pe harta,", cuvinte ce au atras indignarea comunitatii internationale.

In aprilie 2008, un oficial militar iranian a afirmat ca Iranul va raspunde oricarui atac din partea Israelului "eliminand" aceasta tara.

In ultima perioada, au existat numeroase speculatii, potrivit carora Israelul ar putea ataca Iranul, pentru a-l face sa renunte la activitatile nucleare, pe care Occidentul le considera suspecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Armata americană doboară dronele trimise de Iran să atace Israelul. "Statele Unite TREBUIE SĂ STEA DEOPARTE!"
Armata americană doboară dronele trimise de Iran să atace Israelul. "Statele Unite TREBUIE SĂ STEA DEOPARTE!"
Forţele americane poziţionate în Orientul Mijlociu doboară drone iraniene care vizează Israelul, a declarat sâmbătă un oficial al Departamentului de Apărare al SUA, în timp ce Iranul a...
Cât de puternică este armata israeliană?
Cât de puternică este armata israeliană?
Israelul a anunțat un răspuns la atacurile cu drone și rachete ale Iranului. Acesta ar putea duce la extinderea și intensificarea confruntărilor militare. Cât de pregătit este Israelul...
#Iran, #statele unite, #harta, #distrugere, #speculatii, #Israel , #stiri externe