Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marea Britanie a respins 80.000 de cereri de azil

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 12:48
1070 citiri
Marea Britanie a respins 80.000 de cereri de azil
Foto: The Independent

Marea Britanie a respins cererile de azil pentru aproximativ 80.000 de solicitanti de azil proveniti din tari considerate periculoase si instabile de catre Ministerul britanic de Externe.

Zilnic sunt respinsi din regat aproximativ 40 de refugiati proveniti din tari care se confrunta cu violente, precum Irak, Afganistan, Zimbabwe si Sudan, informeaza cotidianul The Independent.

Din 2003, autoritatile britanice din domeniul imigratiei le-au cerut sa plece din Regat unui numar de peste 5.000 de refugiati din Republica Democrata Congo, care se confrunta cu un dezastru umanitar.

Recent, Ministerul britanic de Externe a intocmit un raport privind drepturile omului in care sunt trecute 21 de tari ce constituie "o preocupare majora", tari ai caror cetateni au de suferit din cauza persecutiilor si a discriminarii.

In 15 tari, din cele 21 aflate pe lista, exista inca pedeapsa capitala. Raportul avertizeaza in legatura cu "violenta sectara extinsa, lipsa legii si insurgenta violenta" din Irak.

Cu toate acestea, au fost respinse insa cererile de azil in Regat pentru 13.131 de cetateni irakieni, inclusiv 1.090 anul trecut si 520 in primele sase luni ale acestui an, procedandu-se la expulzarea numeroasa a celor proveniti din zonele din nordul Irakului controlate de kurzi.

Au fost respinse, de asemenea, cererile a 10.060 de afgani, majoritatea din ei proveniti din zonele controlate de talibani sau de sefi ai razboiului, precum si cele in cazul a 7.525 de cetateni sositi din Zimbabwe.

Totodata, strainii care au varsta de peste 60 de ani nu au voie sa ceara cetatenie in Marea Britanie pentru a se pensiona, informeaza Daily Mail.

Astfel, vor avea voie sa intre in Regatul Unit doar acei batrani care au suficienti bani pentru a se putea intretine dupa ce nu vor mai lucra.

Exista insa riscul ca si alte tari sa impuna restrictii similare cetatenilor britanici pentru a se razbuna. Mii de batrani din Noua Zeelanda, Australia si America se muta anual in Marea Britanie.

S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
Un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat pentru a doua oară la o persoană în viaţă în Statele Unite, în timp ce aceeaşi persoană a primit o pompă cardiacă, o procedură...
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Londra trimite Ucrainei bombe ghidate de mare precizie care au revoluționat războiul tactic aer-sol
Jurnalistul BBC Jonathan Beale a declarat că următorul pachet de ajutor acordat Ucrainei de către Marea Britanie include bombe Paveway. Recent, astfel de arme au fost folosite împotriva...
#azil, #cereri, #Marea Britanie, #respingere , #stiri externe