Medevedev si-a gasit coloana vertebrala: Eu conduc Rusia!

Autor: Ana Ilie
Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 13:36
1890 citiri
Medevedev si-a gasit coloana vertebrala: Eu conduc Rusia!

Presedintele rus Dmitri Medvedev sustine ca cei care pun sub semnul intrebarii autoritatea sa in tara sunt victimele "stereotipiilor" si "stigmei".

"In tara noastra, unde este atata birocratie, nimeni nu ar ridica nici macar un deget fara ca eu sa semnez mai intai o hartie, chiar daca ei au dubii cu privire la cine este la conducere", a declarat Medvedev pentru CNN. "Asta este absolut clar pentru oricine vrea sa lamureasca aceasta problema", a precizat el.

Comentariile lui Medvedev vin dupa ce premierul Putin a lansat din nou ipoteza revenirii sale la presedintie in 2012 si pe fondul speculatiilor cu privire la faptul ca actualul presedinte ar reprezenta doar o fatada ceremoniala, in vreme ce Putin detine adevarata putere in tara.

"Politica externa? Un singur om o face in tara asta, presedintele... In mod natural, toate directivele, toate deciziile sunt aoptate de presedinte", a spus Medvedev.

In acelasi interviu, Medvedev a atins si problema colaborarii cu omologul sau american, Barack Obama, si problema Israelului si a dosarului iranian.

"Imi place sa comunic cu presedintele Obama. Am avut o intalnire foarte serioasa in Rusia. Calculez ca am stat opt ore impreuna...Ii sunt recunoscator ca incearca sa rezolve multe probleme. Mai are inca o calitate: iti asculta argumentele.

Isi formuleaza pozitia, multe nu coincid cu pozitia Rusiei. Dar cel putin asta este rezultatil unei politici gandite, unei abordari gandite cu privire la ce este folositor sau nu SUA. Din acest punct de vedere, este confortabil sa tratez cu el", a dezvaluit Medvedev.

"Cred sincer ca Iranul are nevoie de o serie de motive si avantaje cu privire la programul sa nuclear", a explicat seful de la Kremlin de ce se opune unei rezolutii ONU care sa ceara Teheranului incetarea programului nuclear.

Intrebat daca nu se teme ca recenta vanzare de armanent rusesc Iranului va declansa in Israel o miscare pro-razboi cu Teheranul, Medvedev a dat asigurari ca a discutat cu oficialii israelieni si acestia nu pregatesc nicio lovitura inainte ca Iranul sa aiba sansa sa-si instaleze rachetele rusesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Medvedev Putin lupta putere, #Medvedev putere Rusia, #conducator Rusia din umbra , #stiri externe
Comentarii