Medvedev, acuzat ca este complice la asasinarea jurnalistei din Cecenia

Joi, 16 Iulie 2009, ora 20:02
703 citiri
Medvedev, acuzat ca este complice la asasinarea jurnalistei din Cecenia
Foto: CNN

Liderul grupului pentru apararea drepturilor omului "Memorial" din Rusia, Oleg Orlov, a declarat ca "teroarea din sistemul de stat" a fost de vina pentru uciderea activistei Natalya Estemirova.

Orlov a declarat ca ucigasul jurnalistei ar fi presedintele cecen, Ramzan Kadirov, si l-a acuzat pe presedintele rus Dmitri Medvedev ca este complice la crima.

"Ramzan incerca sa o intimideze si o insulta pe Natasha, o considera dusmanul sau personal. Nu stim daca el a comandat asasinatul sau daca subordonatii lui au vrut sa ii faca pe plac sefului.

In ceea ce il priveste pe Medvedev, se pare ca nu il deranjeaza ca un criminal este lider intr-una din regiunile rusesti", a declarat Orlov, intr-un interviu publicat pe site-ul organizatiei, relateaza

Bloomberg.

Estemyrova, o apropiata a jurnalistei Anna Politkovskaya, si ea asasinata, a fost ucisa miercuri. Trupul ei neinsufletit a fost gasit in Ingusetia, ciuruit de gloante.

"Ce se intampla in Rusia este teroare de stat. Autoritatile au amenintat-o pe Natasha in repetate randuri, insa ea nu dorea sa lucreze altundeva decat in Cecenia", mai spune Orlov.

Estemirova facea parte din criticii vehementi ai regimului din Cecenia, sustinut de Rusia si a presedintelui Ramzan Kadirov, pe care acum Orlov il acuza de crima.

Presedintele Medvedev a precizat vineri, in cadrul unei conferinte de presa din Germania, ca uciderea activistei Estemirova are o stransa legatura cu activitatea ei profesionala si a promis ca ancheta va duce la identificarea ucigasilor si ca acestia vor fi pedepsiti. El a adus un omagiu jurnalistei, spunand ca aceasta facea lucruri "utile" pentru tara sa.

"Activitatile sale profesionale sunt ceva necesar in orice stat normal. Face lucruri extrem de importante. Spunea adevarul in mod deschis, uneori chiar cu severitate - si acest lucru este valoros, chiar daca este neplacut pentru autoritati", a declarat Medvedev, potrivit AP.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a desemnat pe un procuror de la Moscova sa se ocupe de ancheta si a transmis condoleante familiei si prietenei Natasei Estemirova.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Medvedev complice crima, #Medvedev acuzat Estemirova, #jurnalista cecenia ucisa, #Natasha Estemirova , #stiri externe
Comentarii
S
SS-Independentul
rank 1
" Teroarea de stat " care sa serveasca drept invatatura de minte pentru altii !