Merkel: 2009 va fi un an al "vestilor proaste"

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 14:35
2321 citiri
Merkel: 2009 va fi un an al "vestilor proaste"

Cancelarul german Angela Merkel se teme ca anul 2009 va fi "un an al vestilor proaste" pe plan economic, "cel putin in primele luni".

"Trebuie sa ne asteptam ca anul viitor sa fie un an al vestilor proaste, cel putin in primele luni", a declarat Merkel, cerand in paralel companiilor germane "sa nu concedieze oameni", in pofida recesiunii, relateaza AFP.

Din punctul sau de vedere, in prezent este si mai dificil de prevazut evolutia situatiei economice mondiale si chiar a celei germane, relateaza ziarul intr-un articol ce va fi dat publicitatii duminica.

"Am stabilizat pietele financiare printr-o serie de masuri pentru banci, dar trebuie reconstruita increderea si piata interbancara trebuie sa redevina functionala" in Germania, a adaugat cancelarul crestin-democrat.

Guvernul sau de coalitie a anuntat in 4 noiembrie diverse masuri pentru a sustine economia. Acest plan, pe care multi il considera inadecvat pentru relansarea economiei si care urmeaza sa fie supus votului Parlamentului, are ca scop o redresare a situatiei economice in 2010, a subliniat Merkel.

Masurile vizeaza si pastrarea locurilor de munca, a subliniat ea sambata, intr-un mesaj video difuzat pe internet. Ea a admis ca "nu va fi usor, deoarece criza financiara mondiala are repercusiuni asupra economiei si asupra locurilor de munca" din Gemania.

Potrivit Ministerului Economiei, programul conjuctural are ca scop garantarea a aproape un milion de locuri de munca in Germania in urmatorii doi ani si mobilizarea a pana la 50 de miliarde de euro in investitii.

Cu 10 luni inainte de urmatoarele alegeri legislative, Guvernul german vrea sa evite problemele pe piata muncii, de exemplu prin programe de formare si calificare profesionala.

Citeste si:
Mesajul Angelei Merkel la final de mandat: "Am un sentiment de împlinire"
Mesajul Angelei Merkel la final de mandat: "Am un sentiment de împlinire"
Cancelarul Angela Merkel a exprimat recunoştinţă, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei organizate la finalul mandatelor, pentru onoarea de a fi condus Germania timp de 16 ani. O...
Social-democratul Olaf Scholz va prelua în 8 decembrie funcția de Cancelar al Germaniei. În ce țară va face prima vizită oficială
Social-democratul Olaf Scholz va prelua în 8 decembrie funcția de Cancelar al Germaniei. În ce țară va face prima vizită oficială
Transferul de putere în Germania, de la conservatoarea Angela Merkel la social-democratul Olaf Scholz, va avea loc în 8 decembrie, dată la care Bundestag va organiza alegerea sa. El va conduce o...
Comentarii
Traiann
rank 1
Ar fi foarte interesant pentru cititorul (alegatorul) roman sa ne transmiteti masurile concrete pe care le vor lua nemtii