Merkel: 2009 va fi un an al "vestilor proaste"

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 14:35
2321 citiri
Merkel: 2009 va fi un an al "vestilor proaste"

Cancelarul german Angela Merkel se teme ca anul 2009 va fi "un an al vestilor proaste" pe plan economic, "cel putin in primele luni".

"Trebuie sa ne asteptam ca anul viitor sa fie un an al vestilor proaste, cel putin in primele luni", a declarat Merkel, cerand in paralel companiilor germane "sa nu concedieze oameni", in pofida recesiunii, relateaza AFP.

Din punctul sau de vedere, in prezent este si mai dificil de prevazut evolutia situatiei economice mondiale si chiar a celei germane, relateaza ziarul intr-un articol ce va fi dat publicitatii duminica.

"Am stabilizat pietele financiare printr-o serie de masuri pentru banci, dar trebuie reconstruita increderea si piata interbancara trebuie sa redevina functionala" in Germania, a adaugat cancelarul crestin-democrat.

Guvernul sau de coalitie a anuntat in 4 noiembrie diverse masuri pentru a sustine economia. Acest plan, pe care multi il considera inadecvat pentru relansarea economiei si care urmeaza sa fie supus votului Parlamentului, are ca scop o redresare a situatiei economice in 2010, a subliniat Merkel.

Masurile vizeaza si pastrarea locurilor de munca, a subliniat ea sambata, intr-un mesaj video difuzat pe internet. Ea a admis ca "nu va fi usor, deoarece criza financiara mondiala are repercusiuni asupra economiei si asupra locurilor de munca" din Gemania.

Potrivit Ministerului Economiei, programul conjuctural are ca scop garantarea a aproape un milion de locuri de munca in Germania in urmatorii doi ani si mobilizarea a pana la 50 de miliarde de euro in investitii.

Cu 10 luni inainte de urmatoarele alegeri legislative, Guvernul german vrea sa evite problemele pe piata muncii, de exemplu prin programe de formare si calificare profesionala.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...
Comentarii
Traiann
rank 1
Ar fi foarte interesant pentru cititorul (alegatorul) roman sa ne transmiteti masurile concrete pe care le vor lua nemtii