Mia Farrow, in greva foamei pentru populatia din Darfur

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 14:23
860 citiri
Mia Farrow, in greva foamei pentru populatia din Darfur
Foto: HollywoodToday

Actrita Mia Farrow a intrat in greva foamei pentru a atrage atentia asupra crimelor din Darfur si asupra situatiei populatiei din zona.

Actrita nu mai stie ce sa faca pentru ca lumea sa isi aplece privirea asupra situatiei din Darfur, a declarat purtatorul sau de cuvant.

Mia Farrow, in varsta de 64 de ani, va bea numai apa pana cand nu va mai rezista. Medicii sustin ca nu ar trebui sa dureze mai mult de trei saptamani, altfel organismul ii va fi afectat permanent, relateaza SkyNews.

"Sper din tot sufletul ca liderii mondiali care stiu ceea ce este drept vor soma Guvernul sudanez sa primeasca din nou agentiile umanitare", scrie Mia Farrow pe blogul sau.

Reprezentantii organizatiilor umanitare au fost expulzati din zona sub pretextul ca spioneaza de catre autoritatile sudaneze, dupa ce presedintele Omar al-Bashir a fost acuzat de genocid in Darfur de catre Tribunalul International si s-a emis un mandat pentru arestarea sa.

Cinci membri ai Congresului si trei activisti au fost arestati luni, dupa ce au prostat in fata ambasadei sudaneze din Washington, cerand sa se faca presiuni pentru ca organizatiile umanitare sa fie primite din nou in Darfur.

Activistii i-au cerut presedintelui Obama sa faca presiuni asupra Chinei, un important partener economic al Sudanului, pentru a opri violentele din Darfur.

In aprilie se comemoreaza sase genocide, printre care si cel din Darfur - este vorba despre evenimentele din Rwanda, Bosnia si Hertegovina, Cambodgia, Armenia si Holocaustul. Campania cuprinde aproximativ 250 de evenimente organizate pentru prevenirea genocidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Mia Farrow, #greva foamei, #populatia Darfur , #stiri externe