Cine este Michaela Moua primul coordonator antirasism al Comisiei Europene. Ea va mentine legaturile cu reprezentantii minoritatilor

Luni, 17 Mai 2021, ora 18:49

   

Cine este Michaela Moua primul coordonator antirasism al Comisiei Europene. Ea va mentine legaturile cu reprezentantii minoritatilor
Comisia Europeana a numit primul sau coordonator antirasism, indeplinind astfel un important angajament asumat in planul de actiune antirasism al Uniunii Europene, informeaza luni website-ul executivului comunitar.

Rolul Michaelei Moua (Finlanda) in noua sa calitate va fi de a mentine un contact strans cu reprezentantii minoritatilor rasiale si etnice si de a transmite preocuparile acestora Comisiei.

Michaela Moua va interactiona cu statele membre, cu Parlamentul European, cu societatea civila si mediul academic pentru a intari raspunsurile politice in domeniul combaterii rasismului si va coopera cu alte servicii ale executivului european pentru a pune in aplicare politica acestuia vizand prevenirea si combaterea rasismului.

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a salutat numirea Michaelei Moua, subliniind ca "munca ei va fi esentiala pentru punerea in aplicare a planului de actiune antirasism".

"Cu aceasta numire, Comisia face inca un pas important in promovarea unei Uniunii Europene antirasiste. Intentionam sa ne intarim eforturile de combatere a rasismului in stransa legatura cu tarile UE, societatea civila si alte parti interesate", a asigurat Dalli.

Michaela Moua are studii in domeniul dezvoltarii internationale si a ocupat posturi de conducere in mai multe organizatii nonguvernamentale din Finlanda consacrate combaterii rasismului si discriminarii, iar in ultimii ani a lucrat la Ministerul finlandez al Justitiei, avand o vasta experienta si expertiza in combaterea rasismului si a discriminarii pe baze etnice si promovarea unei societati egale si diverse din punct de vedere etnic.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de2429 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ionut1964
rank 2
care Rasism?
A devenit o obsesie treaba asta, eu cred ca nu are nimeni treba cu ei atata timp cat respecta legea ca majoritarii.
MadWolf
rank 5
Din pacate
Din pacate Uniunea Europeana se transforma din ce in ce mai mult intr-un ghiveci. Si - nicio surpriza - drepturile minoritatilor devin pe zi ce trece mai importante decat drepturile majoritatii. In ritmul asta si in stilul asta, uniunea nu cred ca va mai avea viata lunga. Din pacate. Din simplul motiv ca incepe sa-si renege propria cultura, propria civilizatie, propriile caracteristici care au facut-o ceea ce este.
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
Grebla
rank 4
eu am 4, bah !
Doua perechi !
Comentariu inadecvat
Cordan
rank 4
Păi,
... dacă UE are vocație universală, musai să integrăm toate popoarele. O să dureze ceva, insă nu o fi oare ăsta trendul? Creștini, musulmani, evrei etc ce contează? De stanga, de dreapta, de centru, care i baiul? In cele in urmă, nu asa a grăit și Hristos: veniți toți la mine? Să nu ne lamentăm, au dispărut dinozaurii, au dispărut ele imperii... Sedeți blanzi. Einstein: scurtă e existența asta, ca o vizită scurtă intr o casă străină.
Grebla
rank 4
Hristos se pare ca a zis...
" lasati femeile sa vina la mine ! "
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor