Ziare.com

Mihai Ghimpu spune ca nu va promova o politica de unire cu Romania

Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 20:55

   

Mihai Ghimpu spune ca nu va promova o politica de unire cu Romania
Presedintele Parlamentului de la Chisinau sustine ca nu va promova o politica de unire cu Romania.

Presedintele parlamentului R.Moldova Mihai Ghimpu a declarat, intr-un interviu pentru postul de radio rusesc Echo Moscvi, ca desi este unionist, in calitate de presedinte al partidului liberal nu intentioneaza sa promoveze politica de unificare a R. Moldova cu Romania.

Anterior, unele publicatii media anuntau ca liderul liberalilor Mihai Ghimpu, a declarat pentru unul dintre posturile TV online moldovenesti ca este unionist (adept al unificarii R. Moldova cu Romania).

In interviul pentru postul rusesc de radio, Ghimpu a explicat ce anume a avut in vedere. "Am spus ca eu, ca orice alta persoana, am un anumit punct de vedere. Insa eu nu am spus ca voi promova o politica in aceasta directie. Daca vorbesc limba romana, nu inseamna ca sunt pentru unificarea cu Romania", a subliniat Ghimpu.

"Da, eu sunt unionist. Insa sunt presedinte de partid, partidul are un program si eu sunt obligat sa-l respect ". "Acum problema este alta. In programul nostru de partid avem doua obiective de baza, pe care trebuie sa le atingem si anume eliminarea saraciei si integrarea in UE. Integrarea in UE inseamna ca statul R. Moldova ramane statul R. Moldova", a adaugat Ghimpu.
Sursa: rNews

Articol citit de 1626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stati acolo ca in Romania nici n-au trecut 100 de ani de la unire

si au si aparut tendinte separatiste !!!...Cred ca in 2050 vom avea iar principate pentru ca uniti nu ne putem autoguverna !!!...

 

pentru ce

pentru ce sa se uneasca? Ca sa fie slugile *oraturilor din Bucuresti?

Rep Moldova

NU-L INVINUIESC PE GHIMPU, AU AVUT EXPERIENTA PROASTA CU ROMANIA CIND S-AU DECIS SA-I VINDA RUSILOR.POATE DACA MAI TRECE INCA O SUTA DE ANI ,SA LE TREACA MINIA PE ROMANI ATUNCI VOM MAI VEDEA ALTE SCHIMBARI .POATE NE-AM BUCURAT PREA DE VREME IN UNIFICAREA ROMANIEI CU MOLDOVA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor