Mii de britanici cer ajutor de la stat pentru ca sunt prea grasi ca sa munceasca

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 05 Martie 2009, ora 10:50
1946 citiri
Mii de britanici cer ajutor de la stat pentru ca sunt prea grasi ca sa munceasca
Foto: The Telegraph

Peste 2.000 de britanici primesc ajutor de la stat in valoarea de peste 9 milioane de lire sterline pentru ca sunt considerati prea grasi ca sa munceasca, arata cifrele oficiale ale autoritatilor din Regatul Unit.

2.130 de locuitori din Marea Britanie erau inregistrati in august 2008 ca persoane diagnosticate obeze si primeau ajutor de la statul britanic, pentru care contributorii la buget plateau pe an peste 9 milioane de lire sterline, potrivit datelor obtinute de Partidul Conservator intr-o interpelare parlamentara, informeaza cotidianul The Telegraph.

Din cauza supraponderalitatii, aceste persoane se numara printre cele care vor primi ajutorul de la statul britanic pe termen lung, ajutor care ii va costa pe platitorii de taxe peste 9 milioane de lire sterline pe an.

Persoanele care sufera de obezitate, in Marea Britanie, reprezinta 0,8% din totalul celor 2,6 milioane de persoane care primesc ajutor de incapacitate din partea statului.

Ministrul Muncii, James Clappison, sustine ca "multa vreme, problema obezitatii cu care se confrunta un numar tot mai mare de britanici a fost neglijata, iar acum ea a ajuns acum sa isi arate efectele negative si asupra economiei".

Ultimele studii si sondaje arata ca unul din patru britanici adulti sufera de obezitate, o cifra care ar putea creste, pana in 2012, la unul din trei, din cauza dietelor saracacioase si unui stil de viata tot mai sedentar.

Potrivit estimarilor oficiale, obezitatea costa economia statului britanic peste 7 miliarde de lire sterline. Pierderile acestea sunt reprezentate de costurile alocate de institutiilor de sanatate si de productivitatea scazute prin absentele repetate de la munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#obezitatea, #ajutor de stat, #Marea Britanie, #pierderi economice, #date oficiale, #2000 de obezi , #stiri externe